El Monestir acull la reinvenció d'estil del pintor Lluís Ribas

L'artista de Sant Cugat presentarà amb la poetessa Marta Pessarrodona l’obra ‘Tornar a l’ànima’

El pintor Lluís Ribas exhibirà amb la poetessa Marta Pessarrodona l’obra ‘Tornar a l’ànima’
El pintor Lluís Ribas exhibirà amb la poetessa Marta Pessarrodona l’obra ‘Tornar a l’ànima’ | ACN / Albert Segura
Carlos Paños
19 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:44h

Des d'aquest dimarts 19 a les set de la tarda fins al 12 de desembre la Sala Capitular del Monestir de Sant Cugat del Vallès albergarà la nova exposició de l'artista Lluís Ribas, que recentment ha redefinit el seu estil. L'objectiu, emprendre un viatge pel món interior del pintor a partir d'uns quadres amb un traç clarament marcat i definit, "com el d'un nen que remarca objectes i els pinta per dins".

L'obra -anomenada Tornar a l'ànima- no es pot entendre sense la figura de Marta Pessarrodona, que va ser la primera persona que va veure els quadres i qui va animar al pintor a fer la mostra.

A més a més, va tenir la idea de posar a les obres títols de poemes d'autors americans, anglesos, catalans i espanyols. Un fet que l'artista va acceptar i que el va portar a la idea de complementar l'exposició amb un llibre on estiguin tant les creacions pictòriques com els diferents poemes.

Per explicar aquest canvi tan gran, l'autor se centra en la idea que s'ha de "mirar més cap a dintre que cap a fora" i posa com a exemple una cita de Pablo Picasso, que deia que "ell no buscava, ell trobava". I admet que ell al principi no hi creia en aquestes paraules perquè considerava que un artista havia de buscar, però que s'ha adonat que és mentida perquè "de vegades has de dibuixar d'una manera inconscient". Per això, avisa al públic que acudeixi amb un canvi de mentalitat, atès que si no ho fan "és molt possible que les obres que veuran les entenguin abans els infants que els adults".