La regidora de Sant Cugat Munia Fernández-Jordán estripa el carnet de Cs: «No en el meu nom»

Tot i això, ha anunciat que mantindrà la seva acta com a regidora no adscrita

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán
La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán | Cs Sant Cugat
22 d'octubre del 2021
Actualitzat el 23 d'octubre a les 9:28h

La regidora Munia Fernández-Jordán estripa el carnet de Cs. L'advocada i ex-diputada de Cs al Parlament de Catalunya s'ha donat de baixa del partit després que el seu partit no acudís aquest passat 12-O, Dia de la Hispanitat, a la manifestació de Barcelona.

En un contundent fil a Twitter i ara en un comunicat al qual ha tingut accés NacióSantCugat, Fernández-Jordán assegura que el partit ha deixat de ser un projecte "apassionant on molta gent sense guardaespatlles ens deixàvem l'ànima lluitant des de les institucions contra els que vulneren dia a dia la igualtat de tots".

En aquesta línia, ha exigit contundenment a la seva exformació que deixi de "confondre i jugar" amb els votants taronges. Fernández-Jordán critica que els socis de govern de Pedro Sánchez (PSOE) siguin els que "tenyeixen d'odi els carrers amb el projecte de destruir unilateralment les llibertats i drets que ens vam donar amb la Constitució de 1978". 

Lamenta que "Cs s'ha evaporat des de la marxa d'Albert Rivera" i critica que el partit vulgui convertir-se en la "crossa" de Sánchez sota les regnes d'Inés Arrimadas. "La meva energia no pot canalitzar-se més sota les seves sigles", sentencia. Davant d'aquests punts, Fernández-Jordán s'acomiada: "Ara em toca dir: no en el meu nom. Fins aquí. Adéu".

Marxa però no del tot

Durant els darrers dies s'havia estat sospitant sobre quin seria el seu futur, però en l'últim comunicat s'han dissipat tots els dubtes. Múnia Fernández-Jordán passarà a ser regidora no adscrita per defensar, fora de Cs, aquell projecte original que Albert Rivera va encapçalar i que ara s'"ha diluït". 

Cs Sant Cugat reclama que els torni l'acta

Per la seva banda, la secció local de Ciutadans ha apuntat que iniciarà els tràmits perquè la regidora Múnia Fernández-Jordán retorni l'acta després d'haver decidit abandonar el grup municipal i continuar com a regidora no adscrita. 

El portaveu local, Aldo Ciprian, assegura que l'acta de regidor "pertany al partit polític perquè al sistema electoral actual es voten partits, no persones". "Aquest posicionament i pensament l’hem defensat sempre que hem tingut casos similars en partits de la ciutat", ha esgrimit Ciprian.

Així doncs, exigeixen a Fernández-Jordan que "deixi la seva acta de regidora perquè una altra persona de la llista municipal ocupi el seu lloc al plenari"; tot i que reconeixen que si decideix quedar-se-la, l'empara la llei. "És una opció que respectem, però que no compartim", ha sentenciat el taronja.