Sant Cugat commemora la figura i trajectòria de Pau Casals

Es reivindicarà la figura del músic que va ser guardonat amb la Medalla de la Pau a les Nacions Unides i el concert amb el president Kennedy

Carlos Paños
18 d'octubre del 2021
Actualitzat el 19 d'octubre a les 10:05h
Pau Casals a Prada.
Pau Casals a Prada. | Arxiu

D'octubre a desembre s'organitzaran a Sant Cugat de Vallès tres activitats en relació a la figura de Pau Casals. L'objectiu és rememorar els cinquanta anys de l'entrega de la Medalla de la Pau al músic i els seixanta del concert que va protagonitzar a la Casa Blanca amb el president nord-americà John F. Kennedy.

La primera -que es farà el dijous 28 d'octubre de 19 h a 20 h al Claustre del Monestir- serà una conferència de l'expert i doctor Josep Maria Figueres que tindrà com a objectiu donar rellevància i context a la medalla atorgada a l'artista, després que aquest estrenés i inaugurés l'Himne de les Nacions Unides a l'Assemblea General de l'ONU el 24 d'octubre de 1971. A més a més, a l'esdeveniment s'exaltarà el discurs catalanista que va realitzar Casals un cop li va ser atorgat el premi, des d'on va afirmar que "Catalunya ha estat la nació més gran del món".

La segona -que es realitzarà del dilluns 15 de novembre al dissabte 11 de desembre a la Biblioteca de Gabriel Ferrater- consistirà en una exposició de 100 llibres dedicats a Pau Casals, cedida pel Dr. Josep Maria Figueres, on els assistents podran valorar la importància que tenia i que encara té la seva figura.

La tercera -que tindrà lloc al Teatre/Auditori de Sant Cugat al dissabte 20 de novembre- serà un homenatge ofert pels germans Lluís i Gerard Claret, juntament amb el pianista Àlex Ramírez, que rememoraran el concert que Pau Casals va fer a la Casa Blanca davant del president John F. Kennedy el 13 de novembre de 1961.

Les activitats sobre el músic es trobaran dirigides per l'Associació dels Amics de la UNESCO, l'Ateneu Santcugatenc i Òmnium Cultural de Sant Cugat del Vallès.