Mobilitat

Valldoreix estrena el primer «Bicitancat​» de Catalunya, la nova aposta de FGC

Aquest equipament permetrà guardar amb seguretat més de 50 bicicletes

per Sergi Baixas, Valldoreix, Sant Cugat, Catalunya | 18 d'octubre de 2021 a les 13:02 |
El nou aparcament de bicicletes ubicat a l'estació de FGC de Valldoreix | EMD de Valldoreix

La "gran aposta" dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). A principis d'any, la companyia pública va licitar les obres de construcció per a diversos aparcaments de bicicletes segurs i tancats en una desena d'estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia.

El resultat d'aquesta iniciativa, que busca fomentar l'ús de la bici i la mobilitat sostenible, és el responsable de la misteriosa caseta que va aparèixer fa uns dies a l'estació de Valldoreix i que va aixecar tota mena d'especulacions. "És un honor i un orgull ser els primers en poder gaudir d'aquest aparcament que permet als veïns de la Vila aparcar les seves bicicletes amb seguretat i comoditat", ha expressat el president valldoreixenc, Josep Puig. "Donen ganes d'anar amb bicicleta", ha afegit.

  L'espai és un habitacle tancat per a guardar les bicicletes dels usuaris del ferrocarril. Es tracta d'un mòdul prefabricat de dues mides diferents segons l'espai del qual es disposi: un de 6x6 metres amb capacitat per a 54 bicicletes i un altre de 6x4 metres amb capacitat per a 34 bicicletes.


Tal com han explicat des de l'EMD de Valldoreix, la de la Vila és de la mida gran i aviat entrarà en servei. En aquest sentit, ha estat l'administració local qui ha cedit l'espai a FGC mentre que la companyia n'ha assumit la compra i la seva instal·lació. "Aquest nou equipament arriba a cost zero i ens permet avançar en la línia de la mobilitat respectuosa", ha afirmat l'EMD a través d'una piulada.
  La resta de casetes s'instal·laran a Bellaterra, Can Feu/Gràcia, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. L'objectiu però, és que en un futur totes les estacions de la xarxa de FGC en tinguin una.

 

Participació