Covid-19

Falsa alarma: els indicadors epidemiològics es desplomen a Sant Cugat després de triplicar-se

La tendència a la ciutat vallesana s'ha trencat després d'una setmana a l'alça

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès | 18 d'octubre de 2021 a les 11:47 |
Gent passejant per Sant Cugat | Sergi Baixas

Fa una setmana, el taronja tornava a apoderar-se dels indicadors epidemiològics de Sant Cugat que amenaçaven en recuperar el temut color vermell. Les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya mostraven com, en menys d'una setmana, els índexs s'havien triplicat

Set dies enrere, el risc de rebrot havia passat dels 29 punts (color verd) als 88 punts; mentre que el risc de transmissió havia saltat del 0,97 als 2,55. Malgrat aquesta tendència a l'alça, els indicadors s'han tornat a desplomar i s'ubiquen actualment als 46 punts i a l'1,04, respectivament. Unes xifres que s'inclouen en un prometedor marge de seguretat per evitar nous rebrots.


La ciutat vallesana ja té 70.029 santcugatencs amb la pauta completa de la vacuna -el que suposa un 75% de la població total-. Per altra banda, malgrat que a dia d'avui només hi hagi dues persones ingressades als hospitals de la ciutat, en les últimes quatre setmanes han mort tres santcugatencs més, ampliant el còmput total de defuncions fins a les 246 víctimes mortals locals per la pandèmia.

 

Participació