Tres pianos repartits per la ciutat «portaran cua» a Sant Cugat

Aquest dissabte es posaran a l'abast de tothom tant per escoltar-lo com per tocar-lo

Una noia toca el piano davant de la Casa Batlló al passeig de Gràcia de Barcelona
Una noia toca el piano davant de la Casa Batlló al passeig de Gràcia de Barcelona | ACN
S.B.
15 d'octubre del 2021

Cinc concerts de música clàssica sonaran en espais innovadors de Sant Cugat on habitualment no hi sona la música. Dins del programa "Viu la Clàssica a Sant Cugat", la ciutat acull el nou cicle de música clàssica en petit format consolidant una programació paritària amb joves talents. La Casa Aymat, el Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, el Centre d’Art Maristany i la Sala Clavé a La Unió Santcugatenca seran els escenaris dels concerts programats entre octubre 2021 i febrer 2022.

La voluntat de l'Ajuntament és apropar aquests equipaments culturals a la ciutadania i atreure nous públics, gràcies a la col·laboració de Joventuts Musicals de Sant Cugat. Totes les actuacions es faran en dissabte a les 20 h del vespre i per un preu de 8 euros l'entrada que ja es poden adquirir a través de santcugat.cat. En aquells indrets que comptin amb una exposició vigent, el concert anirà acompanyat d'una visita guiada mitja hora abans i inclosa en el preu.

La tinència d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que aquest format pretén esdevenir "una iniciativa lúdica i distesa que convida a l'espontaneïtat del públic per exercir d'artista". 

El programa inclou els concerts protagonitzats per Eulàlia Fantova -mezzosoprano- i Jordi Reguant -clavicèmbal- (23 d'octubre); Eduald Buch -piano- (20 de novembre); Windu, quartet de flautes de bec (11 de desembre); Mireia Tarragó -soprano- i Carmen Santamaria -piano-; i Àlvaro Toscano -guitarra- (19 de febrer). 

Toca el piano al carrer

Per altra banda, el consistori vallesà i el prestigiós Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona també organitzaran la jornada "El Maria Canals porta cua a Sant Cugat", que posarà a l'abast de tothom el piano, tant per escoltar-lo com per tocar-lo. Els tres pianos de cua s'ubicaran el proper dissabte 16 d'octubre, des de les 11 h fins a les 19 h, a la plaça de Lluís Millet, a la plaça d'Octavià i al Carrer de la Creu. 

Més tard, a les 18 h, la plaça d'Octavià acollirà el concert de clausura de la jornada a càrrec d'una de les persones premiades en el Concurs de piano Maria Canals 2021.