Reportage

Lemon doblarà els agents de seguretat privada mentre que Fecasarm tanca files amb la discoteca

En concret, la discoteca de Sant Cugat incrementarà el seu personal de seguretat d'11 agents a 22

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 15 d'octubre de 2021 a les 16:59 |
La Policia Local davant de les carpes Drinkking Lemon | Policia Local de Sant Cugat

La discoteca Drikking Lemon ampliarà les mesures de seguretat a partir d'avui mateix després que el passat cap de setmana es produís en les seves instal·lacions una allau humana en què sis persones van resultar ferides. Així ho ha afirmat el president de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas, que assegura que la discoteca de Sant Cugat "va complir en tot moment amb la normativa".


En aquesta línia, Boadas apunta que el local estava al 90% de la seva capacitat recordant que en espais exteriors no s'està subjecte a les restriccions d'aforament. Aquesta quantitat de gent va accedir a l'interior en una decisió acordada entre els propietaris i els cossos policials per evitar mals majors. Va ser aleshores quan prop de 2.000 joves van entrar sense pagar entrada ni comprovar-se el certificat Covid-19.

Tot i l'actuació que remarquen de correcta, la patronal de l'oci nocturn anuncia que la discoteca vallesana ampliarà a partir d'aquest mateix divendres les mesures de seguretat per previndre futurs incidents. En concret, s'habilitarà un sistema amb dues cues -una per a entrades comprades prèviament i una altra per a la resta del públic- i s'incrementarà el nombre d'agents de seguretat i control passant d'11 a 22.


El president de l'entitat considera que la situació viscuda fa una setmana respon a una necessitat de la ciutadania de disposar de locals d'oci nocturn després d'un tancament que s'ha allargat massa i que ha provocat que molts joves optin per models alternatius com ara els botellots

En aquest sentit, Boadas reclama que es permeti l'aforament del 100% per ajudar a controlar les aglomeracions i incidències arreu del territori. "Com que hi ha més demanda que la prepandèmica hi haurà gent fora que quedarà fora i buscarà una alternativa. És una mala notícia que la Generalitat segueixi apostant pels botellots, malgrat haver-se vist com érem l'única alternativa a les destrosses que s'han produït", ha sentenciat.


 

Participació