El jovent posa fil a l'agulla per capgirar el model de festa «elitista, homòfoba i racista» de Sant Cugat

El 1r Fòrum Jove conclou que el principal problema del col·lectiu rau en la manca d'equipaments accessibles on poder-se reunir

Els joves han exposat les necessitats, mancances i reivindicacions del col·lectiu per crear un model d'oci alternatiu
Els joves han exposat les necessitats, mancances i reivindicacions del col·lectiu per crear un model d'oci alternatiu | Ajuntament de Sant Cugat
11 d'octubre del 2021

El jovent de Sant Cugat posa fil a l'agulla a les necessitats, mancances i aspiracions per tenir una alternativa d'oci a la ciutat que no giri entorn del consumisme. Així doncs, a partir del1r Fòrum Jove de Sant Cugat impulsat per l'Ajuntament, el col·lectiu ha treballat en comú aquest cap de setmana per donar resposta a una demanda històrica. 

"Sant Cugat és un model de ciutat on les joves no hi tenim cabuda", han apuntat en l'apartat de conclusions criticant el model de festa "elitista, homòfoba i racista" de l'oci nocturn que actualment impera al municipi. "A Sant Cugat tenim molt jovent organitzat i amb moltes ganes de fer coses, però ens fan falta equipaments on poder reunir-nos i que siguin gratuïts", han remarcat. 

Els participants del fòrum han reclamat a l'Ajuntament que tingui un paper proactiu en la cerca d'una alternativa d'oci real i que deixi de "posar traves" quan les iniciatives neixen des de la mateixa ciutadania. "Cal menys burocràcia i escurçar més els terminis perquè els espais municipals siguin més accessibles i ens els sentim més nostres", han assenyalat demanant que les gestions siguin, bàsicament, més fàcils i còmodes. També consideren primordial ajudar a enfortir la xarxa entre les entitats locals. 

En aquest sentit, reivindiquen que l'administració local promogui pel seu propi peu un oci que s'ubiqui al nucli urbà i no a les perifèries del municipi -com el Polígon de Can Magí o Ca n'Ametller- on, segons han explicat,  la falta d'il·luminació afavoreix la possibilitat que les dones pateixin agressions de tornada a casa. 

A més a més, també han exposat la demanda d'organitzar més cursos i formacions que siguin assequibles. "Els joves estem oblidats i, en moltes ocasions, els tallers públics tenen uns preus que no ens podem permetre", han lamentat apel·lant a la precarietat de la generació. 

Des de l'Ajuntament, els regidors de Joventut Alba Gordó i Marco Simarro, han agraït la participació als assistents i s'han compromès a recollir les idees i neguits que han anat sorgint per mirar de donar-los una resposta. En aquesta línia Gordó ha afirmat que "les conclusions ens han sorprès; no n'érem conscients i n'hem pres nota"; mentre que Simarro ha exposat que aquest fòrum ha servit com a "punt de sortida" i que ara tocarà començar a treballar.