El PSC agafa el timó per preparar el CAR Sant Cugat per als JJOO 2030

Unes modificacions en el planejament urbanístic són claus perquè el centre pugui optar a una sèrie de fons europeus

La tinència d'alcaldia Pere Soler i la diputada Marta Moreta
La tinència d'alcaldia Pere Soler i la diputada Marta Moreta | Sergi Baixas
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:47h

Aquest matí, el grup municipal del PSC i la diputada socialista al Parlament de Catalunya Marta Moreta, s'han reunit amb el director del Centre d'Alt Rendiment (CAR) Sant Cugat, Ramon Terrassa, per conèixer de primera mà les necessitats i mancances de les instal·lacions esportives perquè pugui operar "a ple rendiment" i encarar uns futuribles Jocs d'Hivern 2030. 
 Un dels punts que més urgeix és l'aprovació d'unes modificacions urbanístiques que permetrien desencallar una sèrie d'equipaments necessaris per accedir a uns fons europeus. Des dels socialistes anuncien que mouran fils i pressionaran perquè s'agilitzin els tràmits pertinents i evitar perdre l'oportunitat d'optar a aquesta dotació econòmica europea. 

En concret, es tractaria d'unes reubicacions -no ampliacions- als terrenys actuals del CAR que actualment resten bloquejades per un "planejament obsolet". Aquestes modificacions també permetrien que els equipaments s'actualitzessin seguint les normatives de sostenibilitat i d'eficiència energètica.

Tot plegat, facilitaria al centre vallesà preparar-se de cara a uns possibles JJOO d'Hivern Pirineus-Barcelona l'any 2030. Fa mesos que des del CAR reivindiquen inversions per acollir noves instal·lacions com ara un pavelló de gel, un circuit d'esquí o àrees per snowboard. 

"El CAR de Sant Cugat és un referent pels esports d'estiu, ara cal complementar aquesta oferta amb disciplines d'hivern per atraure més esportistes d'arreu del planeta", ha assenyalat Moreta. "Aquestes modificacions són una aposta clara, entre d'altres, perquè el centre es reivindiqui amb els JJOO a nivell internacional", ha afegit. 

La veu de la CUP

Per la seva banda, la tinència d'alcaldia Pere Soler ha assegurat el compromís del govern local per donar llum verda a aquestes modificacions "completament coherents" del planejament urbanístic per millorar l'espai.  

A preguntes d'aquest mitjà, en relació al rebuig frontal de la CUP respecte als Jocs d'Hivern, explica que aquest tipus de discrepàncies en el sí de l'executiu les porten "amb normalitat". "Hi haurà un posicionament des de l'Ajuntament de Sant Cugat a favor dels Jocs d'Hivern? No. Però per la millora de les instal·lacions del CAR? Jo crec que sí. A ningú se li escapa que la CUP, com a força progressista que es diuen, volen la sostenibilitat i l'eficiència energètica", apunta la tinència d'alcadia remarcant que no tindria sentit menystenir uns fons que ajudarien a avançar en aquesta línia.