Esport

El llibre dels 62 anys de la Marxa Infantil: un testimoni històric del creixement de Sant Cugat

L'edició d'enguany s'acompanya amb la publicació d'un llibre gràfic que recull imatges de l'evolució de la prova

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 11:18 |
La portada del llibre sobre la història de la Marxa Infantil de Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat

La tradicional Marxa Infantil torna a posar-se en marxa després que l'any passat se suspengués i ajornés dues vegades a causa de la pandèmia. La 62a edició se celebrarà el proper diumenge 17 d'octubre i ho fa amb la publicació d'un llibre molt especial sobre l'esdeveniment esportiu més tradicional de Sant Cugat impulsada pel Club Muntanyenc.

Una col·lecció de fotografies que permet observar el creixement urbanístic de la ciutat vallesana. Cal recordar, per exemple, que la Marxa va inagurar-se l'any 1959 en ple franquisme; i que ho va fer sota el nom "Marcha de la Regularidad" en un municipi amb menys de 10.000 habitants i on el barri Monestir-Sant Francesc o Torreblanca no existien i estaven ocupats per horts.


Més de 400 pàgines d'història secundades amb un miler d'imatges d'una prova esportiva per als més petits de casa que esdevé tot un viatge nostàlgic per als santcugatencs. El llibre ja es pot comprar a les llibreries de Sant Cugat. 

La 62a edicióEl nombre de participants, d'entre 7 i 12 anys, serà de 1.600 infants com a màxim, és a dir, 800 parelles. La sortida es farà de manera esglaonada des del parc de Ramon Barnils per començar un recorregut circular de gairebé 10 quilòmetres per la Serra de Collserola. La mascareta serà obligatòria a l'arribada i sortida de la marxa.

El president de l'entitat Silvano Bendinelli ha relatat que els infants portaran a sobre un xip que permetrà als pares saber on es troben en tot moment. D'aquesta manera podran anar a recollir-los a la meta segons vagin arribant i s'evitaran aglomeracions. 


Aquest serà el recorregut d'enguany:
 

La ruta de la Marxa Infantil del Club Muntanyenc de Sant Cugat 2021 Foto: Club Muntanyenc

 

Participació