Reconeixement

«La catalitzadora» de Sant Cugat: guanyadora del Premi Eines 2021

El certamen distingeix les millors iniciatives de transformació social d'àmbit general, vallesà i local

per S.B., Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 13:02 |
La catalitzadora és un obrador compartit polivalent que busca la transformació eco-social des de Collserola | Aj. de Sant Cugat

L'Obrador Compartit Polivalent "La catalitzadora" de Sant Cugat ha guanyat el Premi Eines de transformació i innovació social en la categoria d'àmbit local. Ahir al vespre, el Teatre Auditori va acollir la gala de la primera edició dels Premis Eines, als millors projectes d’emprenedoria social, atorgats per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB.

L'alcaldessa de Sant Cugat ha celebrat l'arribada d'aquests guardons després de la pàndemia i ha reivindicat que "ara és el moment de fer pivotar els projectes sobre les persones, sobre allò que és humà. I l'economia i l'emprenedoria social posen precisament el talent i el caràcter emprenedor al seu servei". 


En aquest sentit, "La catalitzadora" ha estat reconeguda amb una dotació econòmica de 2.500 euros per la seva voluntat de professionalitzar projectes agro-ecològics al voltant de Collserola buscant la transformació eco-social a través de la creació d'un obrador compartit polivalent.

El certamen també ha premiat el programa de "Cohabitatge Social en Salut Mental" de la Fundació Sanitària Mollet de Mollet del Vallès; l'eco-distribuïdora sabadellenca "La Sàrria" i "Un pas endavant per la inclusió laboral" de la Fundació Viver de Bell-lloc de Cardedeu.


Les iniciatives presentades, havien d'estar alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de l’ONU, han de promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i el treball digne per a tothom. 

Tots els projectes candidats tenen l'objectiu social o l'objectiu del bé comú com a raó de ser de l'activitat comercial derivada, així com incorporar un alt nivell d'innovació social; els seus beneficis han de ser reinvertits principalment per assolir el seu objectiu social; i el mètode d'organització o el sistema de propietat han de reflectir la missió social de l'empresa i basar-se en la justícia social i en principis democràtics i participatius.

 

Participació