Cs carrega contra el «bloqueig sistemàtic i l'oposició destructiva» del bloc d'esquerres de Valldoreix

El vocal José Miguel García també lamenta la "falta de respecte als veïns" que s'està observant en les darreres sessions plenàries

José Miguel, nou vocal de Cs a l'EMD de Valldoreix
José Miguel, nou vocal de Cs a l'EMD de Valldoreix | Cedida
06 d'octubre del 2021
Actualitzat el 07 d'octubre a la 13:13h

"Aquest senyor de Cs sempre vota abstenció". Amb aquesta frase, un veí de Valldoreix analitzava, des de la mateixa sala de la Junta de Veïns de la Vila, l'última sessió plenària del passat dijous. Un ple que, a més a més, va resultar fortament marcat per dos polèmics punts -un sobre l'actualització de les categories laborals dels treballadors de l'EMD que va acabar amb l'amenaça de portar el govern a l'Oficina d'Antifrau i un altre sobre el nou projecte de centralitat que neix sense el consens veïnal-, ambdós comptant amb el vot en blanc del vocal taronja.

A NacióSantCugat parlem amb José Miguel García perquè aclareixi el seu sentit de vot que pot arribar a sorprendre i que, habitualment, acaba afavorint al govern de Junts per Valldoreix a l'activar-se el vot de qualitat del president Josep Puig en cas d'empat. Un escenari cada vegada més habitual entre el xoc del govern (quatre vots) i el bloc d'esquerres (quatre vots entre ERC-MES, PSC i la CUP-PC) en el marc de l'escalada de tensió dels darrers mesos

"A mi no em sembla bé la política del bloc d'esquerres de parar, aturar i retirar de manera sistemàtica totes les propostes que presenta l'equip de govern", exposa García. "Aquesta actitud d'oposició destructiva però, que és legítima, l'han de recolzar amb els vots que tenen", afegeix avançant que des de Cs no participaran en aquest mur "deslleial" adoptat per la resta de l'oposició per intentar frenar les iniciatives de Junts.

En aquest context, defensa l'abstenció que pràctica. "Últimament s'està quedant molt la imatge superficial de veure si les mocions s'acaben aprovant o no; i no amb el rerefons de les abstencions que acostumen a fer palesa certa discrepància sense arribar al bloqueig". Així, comenta sobre l'abstenció amb el punt que afecta la secretària-interventora que hagués preferit que s'hagués presentat en un altre moment tot i que coincideix amb la tramitació i el rerefons correcte de la proposta. "S'estan convertint amb cavalls de batalla polítics alguns temes que no s'haurien de polititzar", apunta el liberal. "El govern només tindrà el nostre suport sempre que les propostes que presenti siguin bones i serveixin per desenvolupar i dotar de serveis als veïns de Valldoreix", assenyala.

El vocal taronja confessa que des que va assumir el càrrec el passat mes d'abril la seva voluntat és intentar rebaixar el to general i fomentar debats constructius; malgrat que no sembla que estigui obtenint gaire resultats en aquesta croada. "L'EMD s'està degradant. No pot ser que no es controlin les intervencions i que el ple acabi a dos quarts de dotze de la nit. És una autèntica falta de respecte per als veïns", remarca amb contundència.

"El to dels plens no és l'adequat i tampoc és permissible que el torn de preguntes es faci de pressa i corrents mentre ja s'estan tancant les llums", lamenta. "Molts veïns han lluitat per construir una EMD que doni una resposta des de la proximitat als problemes que tenen. I la forma i el fons com s'està treballant últimament a l'administració local no m'agrada", sentencia.