L'Ajuntament de Sant Cugat, premi a l'excel·lència en la gestió de persones

Un guardó que reconeix la posada en marxa del projecte "Mentoria"

El coordinador general de l’Ajuntament, Ferran Villaseñor, i la cap de servei d’atenció a les persones i estratègia organitzativa, Jani Miñarro, van ser els encarregats de rebre el guardó
El coordinador general de l’Ajuntament, Ferran Villaseñor, i la cap de servei d’atenció a les persones i estratègia organitzativa, Jani Miñarro, van ser els encarregats de rebre el guardó | Cedida
S.B.
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:39h

L'Ajuntament rep el premi a l'excel·lència en la gestió de persones per la posada en marxa del projecte "Mentoria". Aquest guardó, que s'atorga a iniciatives innovadores que promouen la gestió del talent intern a les administracions públiques, s'ha donat en el marc del 1r Congrés Nacional de Gestió de Persones a l'Administració Local celebrat a Salamanca per l'Associació Nacional de Responsables, Expertes i Experts en Gestió de Persones a l'Administració Local (ANEXPAL).

El projecte "Mentoria" forma part del pla de canvi de la cultura organitzativa de l'Ajuntament santcugatenc. En concret, tracta d'un sistema de treball en què una persona jubilada, o a punt de jubilar-se, trasllada el seu coneixement, formal i informal, a una altra persona que haurà d'assumir la seva feina. 

Així, es dissenya, amb l'acompanyament de l'Àrea de Recursos Humans, un Pla de treball personalitzat entre la persona que es jubila i la substituta. D'aquesta manera, s'ajuda a gestionar les emocions pròpies de la jubilació, tot reconeixent el valor afegit que aporta una persona amb experiència. Tanmateix, també es busca aprofitar millor tota aquesta expertesa personal en benefici de l'organització.