Joventut

Sant Cugat abordarà les necessitats de l'oci juvenil de la mà del jovent

L'Ajuntament ha organitzat el primer Fòrum Jove per crear un grup motor que elabori propostes per posar remei a una "demanda històrica"

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 4 d'octubre de 2021 a les 16:02 |
Els regidors de Joventut, Marco Simarro i Alba Gordó, presentant el 1er Fòrum Jove de Sant Cugat | Jordi Garcia / Localpres

"L'objectiu és donar resposta a una demanda històrica del jovent". Amb aquesta premissa, l'Ajuntament de Sant Cugat organitzarà aquest dissabte el 1r Fòrum Jove de Sant Cugat per impulsar la creació d'un grup motor que pensi i elabori propostes per construir una nova oferta d'oci jove feta pel mateix col·lectiu.

Un "punt de partida" que neix del Pla Local de Joventut 2020-2023 que recull el fòrum com a espai de treball i reflexió on poder pensar, compartir, reinventar i debatre sobre temàtiques específiques que permetin crear propostes directes pel jovent. "Sant Cugat té un repte amb l'oci i volem entomar-lo de la mà del propi jovent", ha assenyalat Alba Gordó, regidora de Joventut.


Una línia d'autoorganització i empoderament que defensa el també regidor de Joventut, Marco Simarro, apuntant a "superar les fórmules d'oci lligades al consumisme i mirar una mica més enllà de la clàssica nit de festa". El cupaire assenyala que Sant Cugat pateix una "manca endèmica" d'espais d'oci eclipsats per l'hegemonia de l'oci nocturn perifèric. 


Aquesta primera convocatòria, que es farà als Jardins del Vallès de 10 a 14 h, serà el punt de sortida d'un llistat de propostes que des del govern local s'han compromès a estudiar i assessorar durant el proper trimestre. En cas que tinguin viabilitat, els regidors han assegurat que es dotaran de pressupost perquè puguin materialitzar-se. 

El mateix 9 d'octubre també se celebrarà una taula rodona amb el relat de tres experiències d'èxit sobre propostes d'oci alternatiu amb la participació dels ajuntaments de Gijón, de Cornellà i de Pineda de Mar. La jornada acabarà amb un vermut-concert a càrrec del grup santcugatenc MOSAIC.


Per participar tan sols cal fer la reserva prèvia d'una entrada al web de l'Oficina Jove de Sant Cugat. 

 

 

Participació