1 de 10
Empresa

«Take Off», round two: més emprenedores i més varietat de projectes

La iniciativa busca donar resposta a les necessitats empresarials de les dones emprenedores

Un total de 16 dones participaran en la segona edició del programa d'emprenedoria femenina | Sergi Baixas
per Sergi Baixas, Sant Cugat | 4 d'octubre de 2021 a les 13:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Més dones i més varietat de projectes. Després de l'èxit de la primera edició, aquest matí el Casal de Torreblanca ha acollit la presentació de la segona temporada. El programa formatiu i de suport a l'emprenedoria femenina "Take Off" va tancar el primer any amb l'impuls de 12 projectes de dones empresàries santcugatenques i ara ho tornarà a fer amb 16 més.


La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha destacat que s'han vist obligats a fer una "selecció exhaustiva" de les candidatures davant la trentena de noves sol·licituds que enguany han rebut per participar del projecte. "Celebrem que el lideratge femení prengui més força i esdevingui protagonista en el teixit empresarial de Sant Cugat", ha remarcat.

Sigui com sigui, Vila ha apuntat que "Take Off ha vingut per quedar-se"; reivindicant el "compromís de l'Ajuntament en aplicar la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals". "Des del consistori hem detectat l'interès de moltes dones que desitgen tirar endavant els seus projectes empresarials i des del govern volem respondre a aquesta necessitat", ha afirmat la socialista que ha revelat que al llarg dels propers mesos es presentaran més projectes en la línia d'impulsar l'emprenedoria femenina


Durant les pròximes vuit setmanes, les participants podran impulsar el seu projecte personal mitjançant grups de treball on rebran suport, acompanyament i formació; crearan sinergies i networking; i compartiran inquietuds, coneixements i la seva experiència amb altres dones emprenedores. Un itinerari fet a mida per estimular la creativitat i millorar habilitats.

Per la seva banda, la presidenta de l'associació Xarxa de Dones Empoderades de Sant Cugat (XDESC), Marta Fàbregas, reivindica el funcionament d'aquest espai que ha anat "agafant cos" per promocionar "més empresàries d'èxit". "L'objectiu és generar equip i sinergies entre elles perquè puguin sentir-se acompanyades i fer front plegades als reptes", resolent i assessorant-les, per exemple, en aspectes de fiscalitat, bretxa digital o venda. 

 

Participació