1 de 10
tribunals

Sant Cugat mostra el seu rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona

Els plens d'alguns municipis afectats per la decisió, Esplugues i el Prat de Llobregat, ja han expressat el seu rebuig

La proposta de descentralitzar els tribunals dels jutjats de violència contra la dona arriba des del TSJC | Adrià Costa
per NacióDigital, 22 de gener de 2020 a les 12:03 |
Aquest article es va publicar originalment el 22 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat mostra el seu rebuig frontal a la supressió dels jutjats de violència contra la dona a diversos municipis catalans, en una declaració institucional que s'ha llegit durant el ple municipal d'avui, 27 de gener. Fa dues setmanes, el TSCJ va proposar la descentralització dels jutjats de violència sobre la dona en un únic municipi per comarca o zona, i eliminar, així, els que ara existeixen en diverses localitats de Catalunya; com per exemple, a Cerdanyola del Vallès i Rubí.

La Llei orgànica 1/04 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere va habilitar jutjats de Violència de Gènere (VIDO) a cada jutjat, per tal de facilitar la proximitat en el procés de denúncia i guanyar en especialització i sensibilitat. La proposta del TJC doncs, aniria en el sentit contrari adduint l’escassa càrrega de treball d’alguns d’aquests jutjats.


Alguns municipis afectats per aquesta nova distribució del sistema judicial ja han reaccionat. Els plens municipals del mes de gener d'Esplugues i el Prat de Llobregat van rebutjar la proposta del TSJC, ja que són precisament els que han registrat tres de les últimes víctimes per violència masclista a Catalunya.

A banda de Cerdanyola i Rubí, altres municipis afectats per aquesta mesura serien Martorell, Santa Coloma de Gramenet, Mollet del Vallès, Sant Boi de Llobregat i Cornellà de Llobregat; a més dels ja esmentats d'Esplugues i el Prat de Llobregat.

 

Participació