Successos

VÍDEO | Indignació per la captura de senglars a plena llum del dia a Collserola

Des de l'Ajuntament de Barcelona asseguren que no els han mort "in situ" sinó que els han anestesiat per traslladar-los després a un escorxador controlat

per S.B., Collserola, Catalunya | 1 d'octubre de 2021 a les 18:57 |
Imatge del moment de la captura dels senglars a Can Rectoret | TW

Clam al cel per les imatges d'una captura de senglars a plena llum del dia a Collserola. El vídeo, enregistrat al carrer de Gardènia -barri de Can Rectoret-, ha despertat la indignació veïnal per la cruesa de l'episodi. Aquest dimarts, tècnics de l'Ajuntament de Barcelona van capturar una família de senglars amb unes xarxes per immobilitzar-los i, posteriorment, poder-los sedar. 
  L'operatiu però, és el que es qüestiona. Segons el veïnat, va ser mitja llarga de crits esfereïdors dels senglars adults i les seves cries. En les imatges es veu com un dels porcells aconsegueix escapar i esquivar pels pèls el seu destí. 


La polèmica ha provocat la sortida de l'Ajuntament de Barcelona que ha assegurat que els animals no van ser morts "in situ", sinó que van ser sedats per traslladar-los a un escorxador controlat. El consistori afirma que les bèsties són sacrificades segons els criteris ètics estipulats pel Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la Universitat Autònoma.

Des de PACMA han denunciat la "brutal i agònica captura" dels senglars. "És inadmissible. Ja n'hi ha prou de matar animals amb l'excusa del control poblacional", afegeixen en una piulada. Altres col·lectius animalistes han reclamat l'esterilització de l'espècie i emprar altres formes de captura.

  El que sí que és cert és que Collserola pateix des de fa anys una superpoblació de senglars que amenaça l'ecosistema i la pagesia de la Serra. A més, cada vegada s'estan acostumant més a la presència humana, s'endinsen més als nuclis urbans i provoquen múltiples destrosses al mobiliari urbà; per aquest motiu les administracions impulsen diverses batudes l'any i mètodes per agafar-los. 

En la mateixa línia, els atacs contra persones també han anat en augment. Aquest estiu dues persones van patir mossegades per senglars i fa un parell de dies, Shakira també va relatar haver patit amb el seu fill un enfrontament contra aquests animals

 
 

 

 

Participació