ple municipal

L'Ajuntament emetrà un recull públic de les queixes, reclamacions i suggeriments dels santcugatencs

La moció presentada pel grup municipal de Ciutadans pretén que l'Ajuntament emeti un recull públic de les queixes, reclamacions i suggeriments que els santcugatencs presentin al consistori

per Sergi Baixas, 24 de gener de 2020 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat crearà la Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions. Una comissió que obligaria al consistori a emetre un informe anual de les queixes, reclamacions i suggeriments que presentin els ciutadans a l'administració local. La declaració institucional, que es llegirà durant el proper ple municipal del 27 de gener, serà aprovada a partir d'una moció presentada pel grup de Ciutadans. 

L'objectiu de la moció institucional és avançar cap a una administració local transparent, oberta i propera als ciutadans que es doti de mitjans suficients per poder-se autoavaluar i procurar la millora en el servei constant als seus veïns. Segons ha explicat la tinència d'alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris Lourdes Llorente, el govern ha vist la proposta - a la qual han presentat algunes esmenes- com una "oportunitat" per millorar la gestió dels suggeriments i reclamacions de la població de Sant Cugat.


Les bases de règim local estableix obligatòriament per llei que els grans municipis -més de 250.000 habitants o 175.000 per capitals de província- tinguin vigent aquesta comissió. Per la resta de municipis és potestativa, és a dir, poden escollir si la volen implementar o no. Llorente també ha afegit que la pròpia comissió farà una valoració al cap de dos anys per saber si funciona o no de forma "adequada".Des del partit taronja comenten que la Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions és una eina "útil i interessant" per tal de monitorar i fer públic l'evolució de les reclamacions i suggeriments dels ciutadans que es presenten davant de l'Ajuntament. Una font d'informació "absolutament rica" que seria bo, tant per a l'oposició com per a la ciutadania, que estigués a l'abast de tothom.

El regidor Sergio Blázquez explicava en roda de premsa que sovint hi ha queixes de què els ajuntaments "tenen poques competències i que estan molt restringits per la llei"; però que després, "quan la llei permet agafar una eina així, no s'aprofita". Blázquez també comentava que esperava obtenir la "complicitat" de la resta de forces polítiques perquè recolzessin la moció, assenyalant que ajudaria a avançar en "la línia de modernització" de l'Ajuntament que ha d'aspirar a ser "excel·lent".

 

Cs presenta la creació de la Comissió Especial de Suggerències i Reclamacions. Foto: Sergi Baixas

 

Participació