L'oci nocturn de Sant Cugat resisteix a la pandèmia, però amb deutes «brutals»

La presidenta de l'associació local, Laura Garcia, denuncia la "presa de pèl" de les administracions per mantenir el sector tancat

La presidenta de l'associació de Restauració i Oci Nocturn de Sant Cugat, Laura Garcia
La presidenta de l'associació de Restauració i Oci Nocturn de Sant Cugat, Laura Garcia | Sergi Baixas
30 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:32h

La presidenta de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Sant Cugat, Laura Garcia, confia en una reobertura per a mitjans d'octubre. Garcia relata que durant els darrers dies s'han estat reunint amb els Departaments de Salut, Interior i Empresa i, malgrat constatar la voluntat del govern de reobrir, lamenta que l'oci nocturn estigui sent la "joguina de la batalla política entre ERC i Junts" sent subjectes a canvis de criteri constants.

Ara per ara no hi ha cap data confirmada, tot i que el sector continua mobilitzant-se cap al Tribunal Superior de Justícia perquè tombi les restriccions i puguin reobrir al més aviat possible sense límits horaris ni d'aforament. "Demanem recuperar la nostra activitat que és el ball; una discoteca sense ball no és una discoteca i sense aquest aspecte no podem competir contra la via pública i les festes il·legals en domicilis privats", remarca.

Tanmateix considera que la proposta plantejada pel govern de poder accedir als locals amb el certificat Covid o el test d'antígens "no té sentit". "O una cosa o l'altra, però barrejar els dos tipus de clients alhora no té cap mena de lògica perquè els vacunats podrien ser contagiosos i emmalaltir una persona no vacunada al mateix local", assenyala Garcia.

Per altra banda, també lamenta la sensació de "presa de pèl". "Nosaltres continuem tancats mentre les mateixes administracions públiques estan organitzant festes majors", exposa astorada. "Volem una reobertura immediata perquè, a més a més, podríem posar fre a aquests botellots que s'estan veient cada cap de setmana arreu de Catalunya i que han acabat amb violència i vandalisme", afirma sent conscient que tindran un paper clau a l'hora de reeducar la clientela per "recuperar la cultura i el respecte de la nit".

L'oci nocturn de Sant Cugat aguanta

Pel que fa a l'impacte de la pandèmia al sector, Garcia relata que el 40% de l'oci nocturn d'Espanya ha hagut d'abaixar la persiana. No obstant, a Sant Cugat reconeix que no n'ha hagut de tancar cap: "Des del primer moment hem lluitat plegats i ens hem donat molt de suport els uns als altres". Tot i això, ara encaren una etapa dura i confessa que l'objectiu actual és aguantar tenint en compte que els deutes "brutals" endarrerits s'han de posar al dia sumant-hi els del dia a dia. "Doblarem despeses", apunta amb l'esperança de superar la pandèmia.