Simarro acusa l'oposició d'esgrimir la mobilitat i la neteja com a «arma política»

El regidor de Participació denuncia que JxSTC i Cs estan "manipulant" a la població per estratègies partidistes

Marco Simarro, regidor de Participació i Joventut
Marco Simarro, regidor de Participació i Joventut | Aj. de Sant Cugat
29 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:49h

Els resultats de l'últim Observatori Sociològic de Sant Cugat ja són aquí, i no són gaire positives pel govern tripartit que acaba de superar l'equador del mandat. Malgrat ser cert que aquestes dades s'han d'emmarcar en un context de pandèmia galopant, la ciutadania ha plasmat el seu malestar en diversos aspectes del municipi en comparació a fa un any.

A l'informe apareix que el 37% de la població considera que Sant Cugat està pitjor a fa un any. També es mostra molt crítica amb les darreres polítiques empreses pel govern en l'àmbit de mobilitat (com ara l'Anella Verda, la Zona de Baixes Emissions o l'impuls dels carrils bicis arreu del municipi) i en relació amb la falta de manteniment i neteja dels carrers de la ciutat. Tot i això, segons el regidor de Participació Marco Simarro, al darrere d'aquest augment de dades negatives respecte a anteriors estudis sociològics, atribueix possibles culpables.

El cupaire entreveu "certa intencionalitat" per part dels partits polítics de l'oposició en atacar al govern amb alguns temes tal com porten fent, assegura, en els darrers mesos i com, apunta, es va poder veure en l'últim ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat. "Junts i Cs atien aquests punts per generar confrontació", ha assenyalat Simarro. "Manipulen les percepcions subjectives de la gent per utilitzar-les com a arma política", ha afegit. En aquest sentit, ha llençat una crida a l'oposició a preocupar-se pels problemes socioeconòmics reals de la població i que ajudin a resoldre'ls per erradicar-los.

Tot i això, el regidor no defuig d'estudi i, malgrat no conformar-se, considera que el sotrac en les puntuacions també s'han de focalitzar en un marc postpandèmic i un veïnat "exigent". "Estic segur que si ara es fessin les preguntes, els resultats serien diferents", ha augurat. Tanmateix, també ha volgut fer una crida a la prudència alertant que aquestes baixades podrien ser "puntuals" i per això caldrà esperar als propers observatoris per analitzar i detectar tendències. 

Pel que fa a les males puntuacions respecte a l'àmbit de mobilitat, reivindica el compromís del govern en fomentar un canvi de paradigma i avisa que continuaran apostant per pacificar carrers i impulsar l'ús de vehicles no-contaminants. "Actualment estem en un moment de canvi i això genera cert conflicte", ha reconegut el regidor. En aquest sentit, indica que treballaran més en la sensibilització de la ciutadana que se sent incòmode per aquestes modificacions "necessàries" en un context d'emergència climàtica. 

Per altra banda, respecte a les queixes de la neteja i manteniment de la via pública, assegura que al municipi s'està oferint el mateix servei que al mandat anterior. Tot i això, reconeix que durant la pandèmia la població ha dipositat al carrer més voluminosos que podrien haver estat els responsables d'aquest increment en la sensació de deixadesa que, recalca, no es correspon a la realitat.