Aquestes són les dates per donar sang a Sant Cugat aquest octubre

El Casal de Torreblanca acollirà el dispositiu per omplir les reserves del Banc de Sang i Teixits

Donació de sang a Sant Cugat.
Donació de sang a Sant Cugat. | Cedida
Redacció
29 de setembre del 2021

"Dona el millor de tu, dona sang". Aquest mes d'octubre, els santcugatencs tindran l'oportunitat d'ajudar a omplir les reserves del Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

Així doncs, la ciutadania podrà apropar-se al dispositiu que s'instal·larà al Casal Torreblanca -Avinguda del Vinyet- el proper dimecres 13 d'octubre de 10 a 14 h del migdia i de 17 a 21 h; i dimecres 27 d'octubre de 17 h a 21 h del vespre. Per fer-ho, cal demanar cita prèvia

Des del Departament de Salut apunten que el final de la cinquena onada de la Covid fa preveure un augment de les necessitats de sang i pronostiquen que s'incrementarà el nombre de transaccions.

Ara mateix els hospitals disposen de reserves de sang pels pròxims 8 dies, quan el nivell òptim són 10. Per tant, més que mai fa falta la col·laboració dels donants. 

Cal recordar que per donar sang s'ha de reservar hora al portal web donarsang.gencat.cat i portar mascareta. L'espai està totalment desinfectat i compta amb totes les mesures higièniques necessàries per a garantir una donació segura.