«Edupau» i com apropar la cultura de la pau al jovent a través de la tecnologia

La Unipau estrena un projecte didàctic i pedagògic per impulsar la no-violència

L'acte d'aquest dilluns a la Casa de Cultura organitzat per Unipau
L'acte d'aquest dilluns a la Casa de Cultura organitzat per Unipau | Cedida
Redacció
29 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:53h

La Unipau ha estrenat el projecte "Edupau", una iniciativa educativa que busca apropar la cultura de la pau al jovent a través de les noves tecnologies. Aquest dilluns, la Casa de Cultura de Sant Cugat ha acollit l'acte de presentació relatant les dues principals branques del projecte: la creació d'una videoteca de conceptes de la cultura de la pau i l'organització d'una setmana de debats juvenils sobre aquests. 



La primera part de l'acte, dirigit per la presidenta de la Unipau Neus Sotomayor i el president de l'Institut Català Internacional de la Pau Xavier Masllorens, ha servit per explicat l'objectiu del projecte. En aquest sentit, Juliana Sotelo, una de les membres responsable de la iniciativa, ha exposat la importància de donar visibilitat a aquest contingut ja que actualment no existeix un fons audiovisual que expliqui de manera didàctica i pedagògica d'aquests termes. 

Tot seguit s'ha fet un visionament de quatre vídeos que han tractat sobre la "no-violència", la "pau positiva", la "seguretat humana" i el "conflicte". Un material basat a partir de les il·lustracions de l'artista Lara Costafreda i la direcció animada de Pepon Meneses. 

La següent part del projecte seran els debats juvenils que es duran a terme durant la setmana del 4 al 8 d'octubre a través de videoconferències i es podrà seguir en directe al canal de Youtube de la Unipau.