Victòria històrica dels pensionistes: el bitllet de FGC als hospitals de Terrassa, a «preu simbòlic»

Així ho ha anunciat la tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, durant el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat

Estació FGC Sant Cugat
Estació FGC Sant Cugat | Gala Espín
07 d'octubre del 2021

Victòria històrica del col·lectiu pensionista de Sant Cugat. La setmana passada, durant la celebració del ple extraordinari per debatre l'estat de la ciutat, la tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert va anunciar que s'estava treballant amb un nou conveni entre l'Ajuntament i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La cupaire va explicar que el consistori assumiràpart del cost del total del bitllet dels pensionistes que s'hagin de desplaçar fins a Terrassa per acudir al seu hospital públic de referència (Hospital Universitari Mútua de Terrassa). Cal recordar que la capital vallesana està a dues zones de Sant Cugat, el que suposa una important despesa per anada i tornada per a l'usuari. 

La voluntat del govern d'esquerres és que el pensionista acabi pagant un "preu simbòlic" -aproximadament uns vint cèntims per desplaçament- i puguin viatjar de forma "gairebé gratuïta". Gibert reivindica que "la salut ha d'estar com més a prop millor" i per això l'administració local vetllarà per la rebaixa del cost del bitllet.

En la mateixa línia i celebrant la reducció del preu dels bitllets, Neus Medina, membre del col·lectiu, valora "altament positivament" la trobada que van mantenir fa uns dies amb l'alcaldessa Mireia Ingla després de la concentració setmanal a les portes de l'Ajuntament. "És un pas endavant perquè el govern escolti les nostres reivindicacions". Entre aquestes es troben: la segona residència de gent gran 100% pública, l'estudi en profunditat per detectar totes les necessitats del col·lectiu i la creació del Consell Gran.