GUIA

GUIA | Tots els actes per commemorar l'1-O al Vallès Occidental

S'han organitzat dos actes a Sant Cugat del Vallès

per Bernat Surroca, Vallès Occidental, Catalunya | 28 de setembre de 2021 a les 13:30 |
Urna del referèndum en una manifestació independentista. | Adrià Costa
Després d'un tercer aniversari marcat per la pandèmia el 2020, l'1 d'octubre tornarà a ser commemorat arreu de Catalunya amb tota mena d'activitats. El Vallès Occidental no faltarà a la cita, i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una desena d'actes per reivindicar el mandat de l'1-O i recordar un referèndum que va marcar un abans i un després en el procés d'independència català.

D'aquesta manera, tot i que la majoria d'actes estan programats pel divendres 1 d'octubre, també hi ha activitats previstes pels dies 2 i 3 d'octubre. A Sant Cugat els actes prendran força dissabte. Per una banda, tindrà lloc la Marxa per la Llibertat, a les 11 h des de l'escola Joan Maragall, i per l'altra, se celebrarà Birres per la República, a partir de les 18 h a la plaça U d'Octubre.

 
Per altra banda, el divendres a les 19.30 h hi ha previstos dos grans actes, a la plaça del Mercat de Sabadell i al Raval de Montserrat de Terrassa. La mateixa tarda hi ha convocats pactes a Bellaterra, Sant Llorenç Savall Palau-Solità i Plegamans. En aquest últim se celebrarà la Rua per la Llibertat, del carrer Maria Aurèlia Campany i fins a la plaça U d'Octubre, a partir de les 19 h.A Rubí s'ha optat per convocar dues concentracions: la primera tindrà lloc a les nou del matí al Casal de Gent Gran, que va ser un dels punts de votació l'1-O, i a les 20 h es llegirà un manifest i es canviarà la placa commemorativa de la plaça de l'1 d'Octubre.


L'últim acte programat a la comarca és el 3 d'octubre, quan es farà la plujada al turó de Baiarols, a Sant Llorenç Savall, per canviar-hi la senyera.


A banda, des de Sabadell i Terrassa s'organitzen busos per assistir a altres actes programats. El divendres 1 d'octubre sortiran busos cap a l'acte d'Illa (Catalunya Nord) a partir de les 9 h el 2 d'octubre a les 6.30 h sortiran, de la plaça de les Dones del Tèxtil de Sabadell, busos cap a la Marxa de Sant Julià de Ramis. Per a més informació, els interessats han de contactar amb les seccions locals de l'ANC.
 

 

Participació