Ingla reivindica els dos anys de mandat i el futur 2030: «Sant Cugat no pot caure en l'autocomplaença»

L'alcaldessa republicana ha enumerat els reptes i projectes de futur en un ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat

Mireia Ingla.
Mireia Ingla. | Adrià Costa
27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 20:35h


"Sant Cugat no pot quedar aturada. Som una ciutat bonica que llueix els carrers i places del seu casc antic, que presumeix d'estar en un entorn natural privilegiat, que té uns grans parcs, que ha crescut amb barris ben urbanitzats i que ofereix uns serveis de qualitat a la ciutadania. En definitiva: vivim en una ciutat on s'hi viu molt bé". Tot i això, Sant Cugat no pot caure en l'autocomplaença", ha reconegut l'alcaldessa, Mireia Ingla durant la celebració aquesta tarda d'un ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat on les crítiques de l'oposició han estat contudents.

Així doncs, Ingla ha tornat a abordar un dels reptes més grans que pateix el municipi: "el jovent no té accés a un habitatge assequible d'acord amb els seus ingressos i ha de marxar del municipi per emancipar-se". Una situació que, com exposa, també afecta famílies i persones grans. "D'aquesta situació no en podem estar gens orgullosos i no se l'hi ha prestat prou atenció ni polítiques públiques", ha afegit remarcant la voluntat de corregir aquesta realitat i encarar un futur "innovador i capdavanter" per la ciutat de l'any 2030.

Més enllà de la pugna entre partits polítics, l'alcaldessa ha reivindicat la necessitat d'afrontar reptes com la connectivitat, la tecnologia, la sostenibilitat, el canvi climàtic, cultura, arts, esports i en la cura de les persones. "Sant Cugat vol estar a la lliga de les grans ciutats. Més encara, no ens podem permetre no ser-hi. Hi serem". 

Tanmateix, també ha enumerat on aniran a parar les diverses inversions que provenen de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i de la Generalitat i que sumen més de 16 milions d'euros: Complex esportiu de Mira-sol; millores en el Monestir; impuls de la xarxa ciclable a la ciutat; millora del parc de Volpelleres i de l'estany de la Guinardera; o la creació de futurs equipaments com l'espai per a malalties neurològiques, un centre per a la gimnàstica rítmica i un nou poliesportiu a l'entorn de Can Magí.

A més a més, durant el proper any, Ingla també ha anunciat que es presentarà el Pla d'Habitatge Assequible -que marcarà els objectius de construcció d'habitatge públic de lloguer a preu assequible al municipi-; la gestió del transport públic es traspassarà a l'AMB; s'iniciarà el procés participatiu per definir la futura residència assistida i centre de dia per a gent gran a Volpelleres, la tramitació de la subcomissaria de districtes; i la presentació del Pla per a l'Ocupació, entre molts d'altres.

En la mateixa línia, també ha relatat que "veuran la llum pròximament" la licitació de les obres per a l'escola La Mirada, del complex esportiu de Mira-sol, del Teatre de La Unió; la contractació per arribar als 100 agents de la Policia Local en actiu; l'inici d'un estudi per repensar la zonificació escolar i la compra de la finca de Torre Negra

La "necessitat" del canvi de govern"

​L'alcaldessa Mireia Ingla ha reivindicat la "necessitat inajornable" del canvi de govern a Sant Cugat durant el transcurs del ple. La republicana ha reiterat la seva "sorpresa" davant l'"abandonament i deixadesa" de l'anterior equip de govern de Junts, encapçalat per la líder actual de l'oposició, Carmela Fortuny, que es va trobar en arribar al poder.

Ingla ha tornat a explicar que quan va aconseguir l'alcaldia va haver de fer front a tres grans punts que afectaven de "manera greu" al funcionament de l'Ajuntament: la continuïtat de serveis municipals sense contracte, la paralització de molts processos de selecció i contractació de personal i el retard en l'atorgament de les llicències d'obres. Una exposició crítica amb el govern de JxSTC que "sense direcció política" no havia elaborat cap pla per posar-hi remei. "Això sí, es feia una gran política d'aparador per enlluernar i presumir d'allò que no es tenia", ha retret la republicana que assegura haver aconseguit "redreçar la situació" dos anys després.