camp de golf

El nou parc de Can Sant Joan: Puigneró allibera 60 hectàrees del camp de golf abandonat

El vicepresident del Govern i conseller de Territori ha donat instruccions per impulsar un parc-corredor entre Sant Cugat i Rubí

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 14:29 |
El camp de golf abandonat de Can Sant Joan, per dins | Cedida

S'esvaeixen dubtes -malgrat que no tots- sobre el futur dels terrenys que comprenien l'antic camp de golf de Can Sant Joan a Sant Cugat. El vicepresident del Govern i conseller de Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat que "alliberarà" 60 hectàrees de la superfície abandonada propietat de la Generalitat per crear un parc-corredor entre Sant Cugat i Rubí.

A través d'una piulada, el conseller santcugatenc ha explicat que ha donat instruccions a l'Incasòl perquè es comenci a treballar per fer possible que aquest gran parc interurbà -que connecta el Corredor Verd del Vallès- sigui una realitat al més aviat possible. Uns tràmits que, apunta, es faran de la mà dels dos ajuntaments limítrofs. 


D'aquesta forma, diu Puigneró, es crearà un "pulmó verd" per a la ciutadania que, alhora, permeti la protecció i recuperació dels torrents dels Alous i de la Guinardera, establint-se llaços naturals amb les vies de la Serra dels Galliners i la resta de la comarca. 

Ara bé, les hectàrees del camp de golf propietat de la Generalitat són al voltant de 80 hectàrees. Per tant, de la resta, l'administració pública encara se'n reserva una vintena per un ús, a hores d'ara, desconegut. Tot apunta que seran destinades a recuperar la pràctica golfista en un espai més reduït o per usos industrials, tal com ha estat la voluntat dels darrers anys, amb els passats directors de l'ens Damià Calvet i Albert Civit -ara Mercè Conesa-, i poder compaginar el gran parc natural amb treure rèdit econòmic de l'espai


 

Participació