Així serà la Festa Major del barri Monestir-Sant Francesc

La 18a edició oferirà concerts, entremesos de cultura popular i tradicional i una desena més d'activitats

Cartell de la Festa Major del barri Monestir-Sant Francesc 2021
Cartell de la Festa Major del barri Monestir-Sant Francesc 2021 | Sergi Baixas
Sergi Baixas
27 de setembre del 2021
Actualitzat el 13 de juny del 2023 a la 13:30h

Aquest cap de setmana, de l'1 al 3 d'octubre, el Monestir-Sant Francesc celebrarà un any més la Festa Major del barri. La 18a edició arriba amb més força que mai després que la diada de l'any passat s'hagués hagut de suspendre a causa del coronavirus. 

Sota el lema "És la teva Festa, és el teu barri", enguany se celebraran més d'una desena d'activitats pensades per a tots els públics entre concerts, entremesos de cultura popular i tradicional, matinals esportives, una pedalada familiar i cinema a la fresca; sempre d'acord amb les mesures de prevenció vigents per la Covid-19.

El tret de sortida serà divendres 1 d'octubre, a les 19 h de la tarda, amb el pregó a càrrec de representants de la Residència Sant Cugat i de l'associació de la Gent Gran de Sant Cugat. Una elecció que busca homenatjar a aquest col·lectiu tan afectat durant la pandèmia i reconeixent la seva vàlua en la nostra societat.

Les principals novetats d’aquesta edició són els Entremesos de Cultura Popular i Tradicional, amb els Diables, els Bastoners, els Caparrots i l’Escola de música tradicional. Per la seva banda, els Diables de Sant Cugat també oferiran un taller infantil de pirotècnia. La programació inclou, per primera vegada, la Pedalada familiar pel barri, que compta amb la col·laboració de la Unió Ciclista de Sant Cugat, en la confecció d’un recorregut a l’abast de grans i petits.

No hi faltaran les Matinals Esportives ni el Cinema a la Fresca com tampoc els concerts de l'Aula Jazz Orquestra (Aula de So) i d'Americanus, que amb havaneres i música de taverna tancaran els tres dies de Festa del barri.

Totes les activitats són gratuïtes i serà imprescindible per accedir-hi la reserva d’entrada a través de santcugat.cat, a partir de dilluns 27 de setembre. S’oferirà igualment al Xalet Negre un servei d’acompanyament per aquelles persones que necessitin suport per reservar les entrades online.

Els Jardins del Vallès seran l’escenari principal de les activitats. Cal recordar que la remodelació d’aquest parc, amb la creació d’un petit amfiteatre a l’aire lliure, va ser un dels projectes més votats en els primers Pressupostos Participatius de Sant Cugat (2016-17).

La Festa Major del barri de Sant Francesc Monestir va néixer de la voluntat de mostrar a la ciutat l’activitat d’entitats i col·lectius del barri, de cohesionar el veïnat i de donar vida en aquest sector de la ciutat. La taula de programació està formada per membres de la Xarxa Monestir-Sant Francesc i de l’Ajuntament.