23-S

Caminada des de Sant Cugat en solidaritat a Eduard Garzón

El veí de Cerdanyola és un dels encausats del 23-S en l'operació Judes

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 11:33 |
Eduard Garzón, durant l'acte de benvinguda a Cerdanyola després de sortir de presó preventiva | Sergi Baixas

El Consell Local per la República de Sant Cugat (CLxR) se solidaritza amb el veí de Cerdanyola del Vallès, Eduard Garzón. Així doncs, l'entitat local ha organitzat una caminada i concentració fins als jutjats de la ciutat limítrofa per a demà 28 de setembre a les 9 h en suport amb un dels encausats del 23-S (Operació Judes) i per reclamar la seva absolució.
  Fa pocs dies, l'Audiència Nacional va processar per pertinença a organització terrorista els CDR de l'operació Judes i ara han estat citats a declarar. Nou dels membres, també han estat processats per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista; entre els quals, el veí de Cerdanyola, Eduard Garzón, el veí de Santa Perpètua de Mogoda, Ferran Jolis, i els sabadellencs Xavier Duch, Jordi Ros, David Budria i Clara Borrero.


Segons el tribunal, la creació d'aquesta cèl·lula ve motivada, prossegueix el jutge, per la necessitat de comptar dins de l'estructura dels CDR amb un grup clandestí d'individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a "la causa", havent-li estat encarregades la realització de les accions més sensibles.

Els investigats, tots ells, diu l'instructor, comparteixen principis ideològics favorables a la independència i l'activisme radical per aconseguir-la; el seu objectiu final com a organització era aconseguir la independència de Catalunya, emprant per a això la violència en la seva màxima expressió, forçant amb això, de manera coercitiva, a les institucions a concedir per la via dels fets la separació de Catalunya de la resta d'Espanya. 

 

 

Participació