Valldoreix

L'alzina de Can Monmany, afectada per una greu plaga

L'EMD i l'Ajuntament de Sant Cugat realitzaran un tractament fitosanitari per salvar l'arbre

per S.B., Valldoreix, Sant Cugat, Catalunya | 24 de setembre de 2021 a les 11:27 |
L'alzina de Can Monmany | EMD de Valldoreix

L'alzina de Can Monmany, catalogada d'interès local, està sent afectada per un greu plaga, la de l'escarabat banyarriquer del roure (cerambyx cerdo). L'arbre, situat al jardí romàntic de la finca valldoreixenca, serà sotmès a un tractament fitosanitari


L'aplicació del producte es realitzarà amb pistola nebulitzadora, per impregnar bé la brancada i tronc i que actuï de forma eficaç. El tractament també inclourà la instal·lació d'un parany fet a base de feromones, que servirà com a atraient i esquer de la plaga per reduir la seva població. Una diagnosi prèvia va servir per detectar que l'arbre pateix una greu afectació degut a una plaga que ha aturat el seu creixement així com la mort d'algunes branques. 

Per aquest motiu, l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat han contractat l'empresa Tecnoverd -encarregada de fer els tractaments- també col·locarà un tutor en una de les branques per corregir l'estabilitat de l'arbre. Durant els propers mesos es programaran més tractaments amb l'objectiu d'erradicar fins al complet la plaga.


Mentre es realitzin aquestes tasques, la zona quedarà delimitada per evitar l'accés a persones alienes al tractament. 

 

Participació