El Sant Cugat Fantàstic més català aterra als cinemes de la ciutat

El festival acollirà l'estrena mundial de "Tigre callejero", l'última pel·lícula del director gironí Ivan Mulero

Els organitzadors, Marc Carreté i Joan Ramon Armadàs als Cinemes Sant Cugat
Els organitzadors, Marc Carreté i Joan Ramon Armadàs als Cinemes Sant Cugat | Anna Mira
Sergi Baixas
21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:12h

Llums, càmeres... i acció. La 7a edició del festival de cinema Sant Cugat Fantàstic començarà aquest dijous 23 de setembre i s'allargarà durant tot el cap de setmana a les sales dels Cinemes Sant Cugat. Un certamen cinematogràfic que enguany s'obrirà i tancarà amb pel·lícules catalanes de gènere

El festival donarà el tret de sortida amb la première mundial del film "Tigre callejero" del director gironí Ivan Mulero. Tal com recull El Cinèfil -organitzadora de l'esdeveniment-, la pel·lícula és una adaptació de la novel·la gràfica homònima d’Ertito Montana i traspua acció i violència a dojo amb tocs de comèdia i homenatge als grindhouse dels anys 80. Rodada en plena pandèmia mostra una estètica de baixos fons, mala gent i un concepte de justícia poc ortodox a la fictícia Ciutat Nam.



Per altra banda, el programa finalitzarà amb "Ovella", una producció de la XXII promoció dels alumnes de l'ESCAC i protagonitzada per Nao Albert. La cinta narra la història d'un home que sempre s'ha vist tractat com una peça més del ramat. Durant l'edició d'enguany, també passaran pel·lícules com "Viaje al más allá" de Sebastià d'Arbó o "El cadàver insepulto" d'Alejandro Cohen, entre moltes d'altres.

El promotor del festival Joan Ramon Armadàs apunta que es projectaran diversos gèneres de pel·lícules i curtmetratges .malgrat que es prioritza el terror i la ciència-ficció- perquè qualsevol fan del cinema pugui gaudir del seu gènere preferit. El cartell d'enguany mostra una sala de cinema en runes; una metàfora a la situació del sector i un tret d'advertència a la població per tornar a consumir productes audiovisuals des de la gran pantalla abans que els cinemes col·lapsin. 

Fa justament un any, NacióSantCugat va entrevistar als dos codirectors del Festival, Joan Ramon Armadàs i Marc Carreté