3,2,1... Comença el «repte col·lectiu» per incentivar l'ús de la bici a Sant Cugat

L'Ajuntament dona resposta a una reivindicació històrica de l'Assemblea de la Bici per incentivar el seu ús

El govern local inaugura el nou ecocomptador instal·lat a la Rambla del Celler
El govern local inaugura el nou ecocomptador instal·lat a la Rambla del Celler | Sergi Baixas
21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:34h

3,2,1... Comença el "repte col·lectiu" per impulsar l'ús de la bicicleta entre la ciutadania de Sant Cugat. Aquest dimarts 21 de setembre, el govern local ha fet la presentació oficial del nou ecocomptador de bicicletes ubicat a la Rambla del Celler. El tòtem -que cadascun ha costat 14.000 euros- mostra en temps real el trànsit diari de ciclistes i usuaris de patinets elèctrics que circulen pel carril bici de la via. Una eina situada en una artèria de la ciutat que permetrà observar i estudiar la freqüència de desplaçaments interns en bicicleta per promoure altres polítiques similars.

El comptador, que suma els usuaris segons la seva direcció i el total mensual, funciona amb uns segons de retard després de passar-hi pel costat. Durant els pròxims dies s'instal·larà un segon tòtem al Camí de Can Gatxet i els tècnics també estudiaran si se'n posarà algun més en algun altre punt del municipi.

Aquesta inauguració s'emmarca dins del programa "Fes salut. Mou-te de manera sostenible" per la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que està tenint lloc del 16 al 22 de setembre. Durant aquests dies s'han organitzat una desena d'activitats per divulgar noves maneres de desplaçar-se per la ciutat com a alternativa a l'ús del vehicle privat. Unes accions, incloses en el Pla d'Emergència Climàtica, que estan enfocades a incentivar la pacificació del centre coincidint amb l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions

D'aquesta manera finalment es dona resposta a una reivindicació històrica de l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat que sempre ha considerat que aquests mesuradors incentivaran a la població a agafar més la bici i superar nous rècords. Tant la tinència d'alcaldia Pere Soler, com el regidor de Mobilitat José Gallardo i la Comissionada per l'Emergència Climàtica Alba Gordó, han reivindicat l'"aposta decidida" del govern local per promoure la transició i implementació d'una mobilitat sostenible i fer una ciutat molt més ciclable. L'objectiu continua sent reduir emissions i han assenyalat les polítiques per a la renovació de la flota de vehicles municipals i el recanvi d'autobusos per elèctrics.

Davant les crítiques de Cs sobre l'aposta constant del govern local per fomentar l'ús de la bicicleta que consideren "no és un mitjà favorit, ni quotidià ni de futur dels santcugatencs"; Soler demana que deixin de fer "proclames demagògiques i incendiàries" i comencin a fer propostes "en positiu envers la transició ecològica" que al cap i a la fi busca protegir la salut de la ciutadania.