Sant Cugat continua avançant amb pas ferm: La Mirada, més a prop

El ple aprovarà dilluns l'actualització del conveni amb la Generalitat sobre el repartiment de costos de l'escola

El projecte de la futura escola La Mirada, ubicada al bosc de Volpelleres
El projecte de la futura escola La Mirada, ubicada al bosc de Volpelleres | Aj. de Sant Cugat
17 de setembre del 2021
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:44h

El tripartit de Sant Cugat (ERC-PSC-CUP) confia que La Mirada, la dotzena escola pública de la ciutat, entri en funcionament pel curs 2023-24. Per això, amb pas ferm va posant al dia tots els tràmits pertinents per fer-ho realitat al més aviat possible. Així doncs, aquest dilluns el ple de setembre aprovarà l'actualització del conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament.

El conveni inicial del 2017 mai s'havia arribat a passar pel ple i ara, caducat i amb necessitat d'acollir noves modificacions, s'ha d'actualitzar. És el cas del repartiment de costos d'un projecte que ha patit diverses transformacions i, per tant, el cost s'ha vist incrementat al previst en un primer moment. Fa quatre anys, el nou centre educatiu havia de costar al voltant dels 6 milions d'euros dels quals 5 els posaria el Departament d'Ensenyament com a partida fixa mentre que la resta se'n faria càrrec l'Ajuntament de Sant Cugat.

Després de canvis d'ubicacions, redaccions de nou projectes, trasplantament de l'arbrat de la zona afectada al bosc de Volpelleres i recalendaritzacions; la suma final del projecte s'ha incrementat fins als 9,2 milions d'euros. Així doncs, finalment seran quatre els milions que el consistori vallesà acabi posant de la seva butxaca.

Sigui com sigui, els tràmits per aixecar la nova escola continuen avançant a bon ritme i, ara com ara, malgrat l'avís d'entitats ecologistes de presentació d'un contenciós-administratiu per aturar la construcció, res impedeix tirar-la endavant.

Durant el ple, el govern local també aprovarà una declaració sobre la interdependència entre salut i natura al conjunt del país on es fa referència a la necessitat d'una natura sana i en la crítica de viure cada vegada en ciutats i entorns més artificials. Preguntats per aquest mitjà si consideren que aquesta declaració topa amb la construcció d'una escola al bosc de Volpelleres, el regidor de Participació Marco Simarro (CUP) ha exposat que en aquest cas, malgrat les possibles "contradiccions" cal donar resposta a l'"obligatorietat" com a govern local a donar resposta a una "emergència" educativa del municipi. Per altra banda, la regidora d'Educació Pilar Gorina (PSC) ha volgut puntuar que les mocions no són "excloents" i que el govern "ecologista" santcugatenc ja s'ha compromès en "compensar la petita part del bosc que es pugui perdre" amb aquest trasplantament de l'arbrat.