9 activitats a Sant Cugat pel Dia Mundial de l'Alzheimer

Tómboles, tallers, xerrades i gimcanes per conscienciar sobre la malaltia neurodegenerativa

Ser esposa i mare esdevé un imperatiu moral a partir del segle XVIII la ideologia moralista de Rousseau.
Ser esposa i mare esdevé un imperatiu moral a partir del segle XVIII la ideologia moralista de Rousseau. | sabinevanerp/Pixabay
S.B.
17 de setembre del 2021


Sant Cugat acollirà durant els propers dies una desena d'activitats per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer, dimarts 21 de setembre. L'Ajuntament i altres punts de la ciutat s'il·luminaran de verd, color de la malaltia neurodegenerativa, i sota el lema "Zero omissions. Zero Alzheimer", que crida a la necessitat de fer un diagnòstic precoç perquè les persones puguin ser ateses amb la major rapidesa possible i així poder alentir el deteriorament de les capacitats.

La primera activitat serà la XXI Tómbola Solidària amb l'Alzheimer aquest dissabte 18 de setembre a la plaça d'Octavià i que comptarà amb el suport de múltiples comerços i entitats locals. 

Ja dimarts, la Casa de Cultura de Sant Cugat acollirà una taula rodona on es parlarà de què senten les persones diagnosticades, del seu entorn, de com volen ser cuidats, de l'efecte que té sobre les famílies, etc... Informació de servei per estar preparat. També s'organitzarà una xerrada per plantejar-se com viure més còmodament a casa nostra segons ens anem fent grans.

La setmana vinent, el subcampió del món de dansa Josema farà una masterclass solidària de zumba a la plaça de la República. També s'organitzaran tallers pràctics relacionats amb la cura de qui cuida i de qui és cuidat; i sobre estimulació sensorial per buscar noves maneres de comunicar.  

El teatre Mira-sol també acollirà la representació de l'obra "Abans que arribi l'alemany" de Marta Barceló, un relat que et farà pensar en el que representa aquesta malaltia amb molta profunditat i molt d'humor. 

A la plaça d'Octavià i als Jardins del Monestir també se celebrarà el 10 d'octubre una gimcana familiar perquè els més petits de casa puguin entendre millor perquè algunes persones grans no recorden. Tot un cicle d'activitats que acabaran amb la "Caminada per l'Alzheimer", diumenge 7 de novembre amb sortida al Parc de Can Vernet.