Referent social

Künzi lliura el llibre de condol d'Arcadi Oliveres a l'Arxiu Nacional de Catalunya

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha reivindicat la "integritat" de la figura de l'activista i economista santcugatenc

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 16 de setembre de 2021 a les 20:25 |
La vídua d'Oliveres, Janine Künzi, ha entregat el llibre de condol al director de l'Arxiu Nacional de Catalunya | Sergi Baixas

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ha rebut aquest vespre amb les mans obertes el llibre de condol del santcugatenc Arcadi Oliveres (1945-2021) de la mà de la seva vídua Janine Künzi, l'alcaldessa Mireia Ingla i la directora de la Universitat de la Pau (UNIPAU) Neus Sotomayor. L'acte ha estat presidit per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha estat l'última persona en signar el llibre posant en relleu la "integritat" de la seva figura. 

Sota el títol "En Record. Arcadi Oliveres", el volum recull multitud de signatures i missatges d'afecte de diverses personalitats polítiques, autoritats locals, familiars, amics i veïns en homenatge a l'activista i economista just després de la seva mort.

 

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, signant el llibre de condol d'Arcadi Oliveres Foto: Sergi Baixas


El passat 1 de març, Oliveres ja greument malalt, va decidir fer el lliurament del seu arxiu personal a l'Arxiu Nacional. Un total de 26 caixes amb documentació de l'activisme que el santcugatenc que ha abanderat durant més de mig segle. Un fons que permetrà conèixer la lluita pel reconeixement dels drets fonamentals, la pau i la justícia a Catalunya però també arreu del món. El llibre de condol s’afegeix ara com a colofó a aquest conjunt documental. "No podríem haver trobat un lloc millor per tancar aquest cicle", ha sentenciat Ingla.


En paraules del director de l'Arxiu, Francesc Balada: "Aquest llegat documental és l'epíleg del fons documental que es posarà a disposició de la ciutadania. Un fons significatiu i testimonial de l'activitat increïble i polifacètica de l'Arcadi en la defensa de la pau i la justícia social".

Per la seva banda, la presidenta d'UNIPAU Neus Sotomayor ha reivindicat la figura d'Oliveres com un referent pel seu "model de vida crític des de la coherència i com a persona".  


Fa pocs dies, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va fer entrega a títol pòstum de la Medalla d'Or a Oliveres, a mans del seu net reivindicant la seva "destacada trajectòria cívica, acadèmica i social". 

 

Participació