Prova pilot a Sant Cugat: eliminació d'un carril de circulació per un de bicis a l'Europa

L'experiment comença aquest mateix dijous i s'allargarà fins el 22 de setembre

El tram de l'Avinguda de Pla del Vinyet afectat per la prova pilot és el de l'escola Europa
El tram de l'Avinguda de Pla del Vinyet afectat per la prova pilot és el de l'escola Europa | GSV
Sergi Baixas
16 de setembre del 2021

L'Ajuntament manté la seva voluntat de pacificar el centre de Sant Cugat, reduir el trànsit de vehicles de motor i impulsar un canvi de paradigma cap a una mobilitat més sostenible. Així doncs, aprofitant la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS), el govern local abraça un nou experiment que afectarà el trànsit rodat en un punt de la ciutat.

Des d'aquest mateix dijous 16 de setembre fins al 22 de setembre, s'eliminarà el carril de circulació en direcció a Cerdanyola de l'Avinguda Pla del Vinyet entre la plaça de Gabriel Ferrater i l'avinguda de Corts Catalanes (tram de l'escola Europa). El desviament del trànsit es traslladarà per l'avinguda de Torreblanca i el carrer de Puig i Cadafalch.

Així doncs, aquest espai que quedarà alliberat temporalment es transformarà en un nou carril per a bicicletes que baixarà de la vorera a la calçada. Depenent de l'èxit del canvi, la regidoria de Mobilitat ja estudiaria fer el canvi de manera permanent.
 

Mapa del tram afectat per la prova pilot Foto: Aj. de Sant Cugat


L'Assemblea de la Bici sempre s'ha mostrat a favor de baixar els carrils bici a les calçades per no haver de treure espai als vianants.