LABORAL

15 euros més: el govern espanyol i els sindicats pacten augmentar el salari mínim

L'augment s'aplicarà des del mes d'octubre i tira endavant sense el suport de la patronal

per Jordi Velert Irles, Barcelona, Catalunya | 16 de setembre de 2021 a les 16:00 |
Yolanda Díaz, en una imatge d'arxiu. | La Moncloa
Els salaris més baixos augmentaran 15 euros al mes. El govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT han acordat aquest increment del salari mínim interprofessional (SMI), sense acord amb la patronal CEOE, que considera que l'escenari actual de sortida de la crisi encara no permet augmentar sous.

La pujada salarial s'aplicarà ja a les nòmines del mes d'octubre, però tindrà efectes retroactius des de l'1 de setembre, segons han pactat les centrals sindicals amb els representants del ministeri de Treball.


L'acord entre el ministeri que dirigeix la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i els sindicats marca un increment de l'SMI fins als 1.000 euros des de l'1 de gener del 2022, i fins als 1.060 euros l'1 de gener del 2023. L'increment pactat per a aquest any se situa a mig camí entre els 12 euros que proposava l'executiu espanyol i els 19 que plantejaven els sindicats.

L'increment del salari mínim arriba després de mesos de pols entre Treball i Economia. El ministeri que lidera Nadia Calviño va defensar que aquest any es congelés a 950 euros per la incertesa de l'evolució de l'economia per la pandèmia. A l'agost, la ministra d'Economia va canviar de posició i va acceptar un increment des d'aquest any, però que no fos retroactiu des del gener.


 

Participació