Referent social

L'Arxiu Nacional de Catalunya custodiarà el llibre de condol d'Arcadi Oliveres

Recentment el santcugatenc va ser homenatjat, a títol pòstum, amb la Medalla d'Or de la Generalitat

per S.B., Sant Cugat, Catalunya | 15 de setembre de 2021 a les 13:51 |
Arcadi Oliveres | Adrià Costa

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) custodiarà el llibre de condol del santcugatenc Arcadi Oliveres (1945-2021) a partir d'aquest dijous. El llibre va ser impulsat per l'Ajuntament de Sant Cugat i la Universitat de la Pau (UNIPAU) perquè la ciutadania homenatgés amb escrits l'activista i economista just després de la seva mort.Sota el títol "En Record. Arcadi Oliveres", el volum acull les signatures i missatges d'acomiadament de diverses personalitats polítiques, autoritats locals, familiars, amics i veïns a la seva figura.

El passat 1 de març, Oliveres ja greument malalt, va decidir fer lliurament del seu arxiu personal a l'Arxiu Nacional. Un total de 26 caixes amb documentació de l'activisme que el santcugatenc ha seguit durant més de mig segle. Un fons que permetrà conèixer la lluita pel reconeixement dels drets fonamentals, la pau i la justícia a Catalunya però també arreu del món. El llibre de condol s’afegeix ara com a colofó a aquest conjunt documental.
Fa pocs dies, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va fer entrega a títol pòstum de la Medalla d'Or a Oliveres, a mans del seu net reivindicant la seva "destacada trajectòria cívica, acadèmica i social". 

 

Participació