Pols des de Sant Cugat per la «retirada immediata i sense condicions» dels plans d'ampliació del Prat

La CUP i l'Assemblea del Clima presentaran una moció al ple municipal per aturar el projecte d'ampliació de l'aeroport

L'Aeroport del Prat
L'Aeroport del Prat | Ajuntament de Barcelona
Sergi Baixas
15 de setembre del 2021

Si fa un parell de dies era l'associació Sant Cugat Empresarial qui demanava als governs català i espanyol que es possessin d'acord per negociar un nou acord per reprendre el projecte d'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas -El Prat; ara és el torn, des dels antípodes, de la CUP i l'Assemblea pel Clima.

De manera conjunta, presentaran una moció al ple municipal d'aquest dilluns per exigir la "retirada immediata i sense condicions" dels plans d'ampliació de l'activitat i de les infraestructures del port i l'aeroport davant el "greu impacte mediambiental i agressió que suposaria contra el territori". A més, van un pas més enllà, i també reclamen una replanificació per a reduir les línies de vol i les rutes de transport marítimes actuals com a sectors que més contribueixen en l'increment d'emissions al planeta.

Partit i entitat demanen la defensa pública de la necessitat de transitar cap a un model de mobilitat net d'emissions amb la màxima celeritat respectant els drets fonamentals de les persones. En aquest sentit, reclamen fer "decréixer" l'aeroport del Prat "donada la incompatibilitat de la realitat biològica, física i tecnològica a curt i mitjà termini amb els nivells de mobilitat aèria que tenim al nord global". 

El regidor de Joventut, Participació i Barris, Marco Simarro (CUP) exposa que "destruir el territori mai pot ser una solució de futur. I més apostant per noves infraestructures, l’objectiu de les quals és seguir engreixant el negoci de la indústria turística que ja s’ha demostrat que és insostenible. Cal ser sobirans econòmicament i poder decidir lliurement sobre quin model volem, i no a través de negociacions opaques amb l’Estat". 

Per altra banda, també criden la població a sumar-se a la manifestació d'aquest diumenge 19 de setembre a Barcelona per aturar l'ampliació de l'aeroport.