La Marxa de Torxes il·lumina el casc històric de Sant Cugat: «Guanyarem»

Les entitats sobiranistes reclamen als partits que culminin el procés a la independència

Imatge de la capçalera de la Marxa d'enguany
Imatge de la capçalera de la Marxa d'enguany | Sergi Baixas
10 de setembre del 2021
Actualitzat a les 23:02h

Prop de 150 flames han il·luminat el centre de Sant Cugat per reivindicar la independència de Catalunya a menys de 24 hores de celebrar la Diada de l'11-S. Desenes de santcugatencs han acudit a la crida de la seccions locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural per demanar als polítics la culminació del procés a la República catalana. 

La VII edició de la tradicional Marxa de Torxes, que l'any passat va haver de ser estàtica a causa de la pandèmia de la Covid-19, ha sortit a les 20 h de la plaça de Rafael Casanova i ha desfilat pel casc històric de la ciutat fins a la plaça U d'Octubre. Amb el lema "Mai més cap derrota" es ret homenatge a les víctimes de 1714.

Durant el torn dels parlaments ha intervingut el periodista i politòleg Carles Heredia com a un dels més de 3.000 represaliats amb causes obertes del moviment independentista i antifeixista. Heredia ha cridat a la mobilització i a la "lluita al carrer" per a pressionar als polítics i avançar cap a la república. Aixecant els aplaudiments dels presents, també ha exigit que la Generalitat deixi de personar-se contra "els nostres joves" i ha denunciat la "impunitat" de les agressions del cos dels Mossos d'Esquadra.

Per la seva banda, el president d'Òmnium Cultural Sant Cugat, Jaume Angerri, ha llegit un manifest on es reclama la fi de la repressió i la retirada de la Generalitat com a acusació contra independentistes davant la "injustícia i prevaricació d'alguns Mossos".