Pedalades populars, karts i talls de carrers a Sant Cugat per la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Es tracta d'una reivindicació històrica de l'Assemblea de la Bici per incentivar l'ús de la bici

Carril bici de Rambla del Celler de Sant Cugat
Carril bici de Rambla del Celler de Sant Cugat | Adrià Costa
Sergi Baixas
14 de setembre del 2021

Sant Cugat s'adhereix, un any més, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS). Sota el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible", l'Ajuntament ha organitzat una sèrie d'activitats per fomentar una mobilitat neta i segura durant el 16 i 22 de setembre arreu de la ciutat. L'objectiu és divulgar noves maneres de desplaçar-se pel municipi i donar alternatives reals al vehicle privat de motor. 

Totes aquestes accions, incloses en el Pla local d'Emergència Climàtica, estan enfocades a incentivar la pacificació dels carrers del municipi coincidint amb l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions.

Així doncs, dijous 16 de setembre s'inauguraran dos tòtems comptadors de bicicletes a la Rambla del Celler i el Camí de Can Ganxet. D'aquesta manera es dona resposta a una reivindicació històrica de l'Assemblea de la Bici que considera que mostrar en temps real el nombre de ciclistes que passen per un mateix punt al dia incentivarà el seu ús.

Tres dies més tard, diumenge, tindrà lloc una bicicletada popular amb la col·laboració de la Unió Ciclista de Sant Cugat i un circuit de karts a pedals a la plaça de la Vila. Finalment, dimecres 22 de setembre se celebrarà el tradicional "Dia Sense Cotxes" amb el tancament al trànsit de la Rambla del Celler i la carretera de Cerdanyola on s'hi faran multitud d'activitats de 17 h a 20 h del vespre. 

A més a més, també s'han preparat dues proves pilot. El tancament d'un carril de cotxes de l'Avinguda del Pla del Vinyet en el tram de l'Escola Europa per observar el funcionament d'un carril bici en calçada; i la prova pilot "Bici sense edat" on diversos voluntaris acompanyaran amb tricicles persones grans o amb discapacitat per diferents itineraris de la ciutat.