La CUP carrega contra el govern de Valldoreix per la gestió unilateral de la Festa Major

En un comunicat, lamenten que la Diada local s'hagi organitzat sense una comissió de festes popular

El vocal de la CUP Valldoreix, Ferran Margineda
El vocal de la CUP Valldoreix, Ferran Margineda | EMD
S.B.
09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:26h

La CUP carrega contra el govern de Valldoreix per la gestió unilateral de la Festa Major de la vila. En un comunicat, els cupaires critiquen que Junts per Valldoreix hagi organitzat la Diada local sense comptar amb la participació de la ciutadania; quelcom "molt allunyat del que hauria de ser una festa popular". En aquest sentit, lamenten l'absència d'una comissió de festes davant la "censura" envers el Consell de la Vila de l'executiu valldoreixenc. 

Tanmateix, critiquen el "tracte" rebut com a oposició per no haver estat informats prèviament del programa, de qui seria el pregoner d'enguany ni de la presentació oficial de la Festa Major. A més, mostren el seu desacord en el fet que la Diada local es vinculi un any més amb una "missa institucionalitzada que perpetua el model caduc on govern i església tenien la potestat de decidir el calendari festiu vinculant un suposat dia a un suposat patró, en contra del pensament racional i sobretot  de la llibertat de consciència de tota la ciutadania".

Davant de tot plegat, la CUP anuncia que no assistirà de forma oficial al pregó d'inici d'aquest divendres com a senyal de protesta. 

Comunicat de la CUP PC sobre la Festa Major de Valldoreix. 

Benvolgudes veïnes i veïns

Amb tot el respecte per les persones d’arreu que gaudiran de la festa major de Valldoreix, dir-vos que:

No assistirem de forma oficial al pregó de divendres en correspondència al tracte que el govern i el seu president han tingut, no traspassant-nos cap informació prèvia del programa de festes, de qui seria el o la pregonera, ni comunicar-nos que aquest dimarts passat es presentaria oficialment el programa juntament amb la pregonera Àngels Solé en nom del centre de recuperació de béns mobles.

Afegim ja posats que, la festa major de Valldoreix respon a un model on l’administració i no pas la ciutadania pren les regnes de la seva organització fet que considerem molt allunyat del que ha de ser una festa popular.

L’absència de cap comissió de festes, que hauria d’estar encabida dins el Consell de la Vila, recordem que censurat per part del govern de Junts, seria per descomptat la via més participativa i sobre tot transparent i democràtica.

Finalment dir novament que, no trobem adient que es vinculi la festa major amb una missa institucionalitzada que perpetua el model caduc on govern i església tenien la potestat de decidir el calendari festiu vinculant un suposat dia a un suposat patró, en contra del pensament racional i sobretot  de la llibertat de consciència de tota la ciutadania.

En qualsevol cas, les persones simpatitzants i afiliades a la CUP us desitgem Bona Festa Major.

Valldoreix 09 de setembre de 2021