«La lluita és l'únic camí»: l'Esquerra Independentista de Sant Cugat es prepara per a la Diada

Aquest divendres s'organitzarà un acte polític a càrrec de la diputada cupaire Mireia Vehí i el regidor Marco Simarro

Imatge d'una manifestació dels joves de l'esquerra independentista a Sant Cugat
Imatge d'una manifestació dels joves de l'esquerra independentista a Sant Cugat | Anna Mira
S.B.
09 de setembre del 2021

"La lluita és l’únic camí, ni pactes ni renúncies: Independència, socialisme, feminisme, Països Catalans". L'Esquerra Independentista de Sant Cugat -la CUP, Arran i Endavant- ha organitzat una sèrie d'actes previs a la Diada Nacional de Catalunya per a la commemoració de l'11-S d'enguany. 

El col·lectiu considera que l'única sortida per a la classe treballadora és la construcció dels Països Catalans des de la Unitat Popular perquè, diuen, la lluita per l'autodeterminació "és una lluita de classes i la independència requereix una revolució política per a materialitzar-se". "I això no s'aconsegueix amb taules de diàleg ni amb processos de la llei a la llei". 

Pel que fa a les activitats organitzades, aquest dijous 9 de setembre a les 19 h, Cal Temerari acollirà un cinefòrum del documental "GUSTAU, la transició al descobert". Una producció on l'assassinat del jove Gustau Muñoz és el punt de partida per a qüestionar la transició espanyola, i els crims comesos en aquest període.

L'endemà, la plaça U d'Octubre serà l'escenari d'un acte polític conduït per la diputada de la CUP al Congrés dels Diputats Mireia Vehí i el regidor local, també cupaire, Marco Simarro. L'acte també comptarà amb una actuació del grup musical "Les Pasquines", els Bastoners de Sant Cugat i la Companyia Minimíssima.