Així serà la Festa Major de Valldoreix 2021

El pregoner d'enguany serà el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

El CRBMC serà el pregoner de la Festa Major de Valldoreix
El CRBMC serà el pregoner de la Festa Major de Valldoreix | Miguel Rivera
07 de setembre del 2021
Actualitzat el 13 de juny del 2023 a la 13:31h

Aquest matí de dimarts 7 de setembre, el govern local de l'EMD ha presentat la programació de la Festa Major de Valldoreix 2021. Entre les parets de la sala d'actes del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), el president Josep Puig ha desvelat els detalls de la Diada local.

L'any passat la Festa Major ja es va haver de celebrar en un format reduït a causa de la pandèmia amb aforaments limitats, cites prèvies i entrades per ordre d'arribada. Aquest any, el format serà el mateix. "No serà tal com voldríem" ha apuntat la vocal de Cultura valldoreixenca, Susanna Herrada, que ha avisat que molts esdeveniments ja tenen les entrades exhaurides. 

Per altra banda també s'ha descobert qui serà el pregoner d'enguany. Aquest 2021 ho serà el CRBMC i anirà a càrrec de la seva directora Àngels Solé. Solé ha assenyalat que se senten "molt compromesos" amb la Vila i agraeix que se'ls reconegui la seva tasca en la restauració i conservació del patrimoni català. En aquest sentit, ha destacat la relació estreta i la "bona feina" que ha fet l'EMD durant els darrers anys amb la protecció d'espais de la zona com Can Monmany o el Castell de Canals. L'any passat, el pregó va anar a càrrec de Jordi Jiménez, metge del CAP de Valldoreix amb la voluntat de retre homenatge al personal sanitari per la seva tasca davant la lluita contra la Covid-19. 

Qui també ha comparegut durant la presentació del programa de la Festa Major ha estat el director de Catalonia Fundació Creactiva, Joaquim Serrahima, que ha explicat el paper que ha fet la seva entitat amb el tríptic. En concret es tracta de l'elaboració dels pictogrames que acompanyen el text per facilitar la seva lectura i fer-lo "més inclusiu" per a persones amb diversitat funcional. 

Així doncs, del dia 16 al 20 de setembre, la Vila acollirà multitud d'activitats com ara esdeveniments culturals -titelles, la rua dels Gegants, tallers de manualitats-; torneigs d'esport -tennis, pàdel, volei platja-; i concerts -CIAO Marina, Haveneres Port Bo de Calella de Palafrugell, Black Barbies-. Pots trobar tot el programa més abaix.

Davant les darreres imatges de Festes Majors en altres municipis catalans amb grans aglomeracions i incidències amb els cossos policials, el president Puig ha demanat al jovent "respecte i seny" perquè tothom pugui gaudir de la Festa Major i es pugui desenvolupar sense incidents. 
 

Programació Festa Major de Valldoreix 2021 by Sergi Baixas on Scribd