L'oci nocturn, amb acampades i vagues de fam, assoleix un dels seus objectius

El sector ha aconseguit que es calendaritzin reunions amb diverses conselleries

La protesta dels empresaris de l'oci nocturn a la plaça Sant Jaume
La protesta dels empresaris de l'oci nocturn a la plaça Sant Jaume | ACN
06 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:27h

La protesta de l'oci nocturn a la plaça Sant Jaume de Barcelona assoleix un dels seus objectius. Quatre dies després que el sector iniciés una acampada a les portes de la Generalitat -amb quatre representants sumant-se també a una vaga de fam-, s'ha donat resposta a una de les seves reivindicacions: asseure's amb el Govern. 

Segons ha informat la patronal de l'oci nocturn, aquesta tarda es reuniran amb el Departament de Salut i demà amb Empresa i Treball per negociar una nova línia d'ajuts. Asseguren que des del juliol havien intentat parlar amb l'Executiu fins a cinc vegades sense èxit. Malgrat aquesta petita victòria, Fecasarm no es dona per satisfet i no aixecarà la protesta fins a després de les trobades per valorar si s'han donat resposta a les seves reclamacions. 

En concret, el sector exigeix un pla per a una reobertura segura que compti amb un 50% de l'aforament, en l'horari habitual i amb activitat de ball a les discoteques. Sempre respectant les mesures sanitàries imprescindibles per un accés "controlat" i evitar la propagació de la pandèmia. Per aquest motiu, advoquen pel certificat Covid que acredita que les persones que poden entrar als establiments han passat la malaltia, tenen la pauta de vacunació completa o disposen d'un test d'antígens negatiu fet durant les dotze hores prèvies abans d'accedir al local. 

Aquest dilluns, Fecasarm també ha interposat un recurs contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la setmana passada de no suspendre la limitació horària de l'oci nocturn i mantenir el tancament a dos quarts d'una de la matinada.