Gràfic | L'estiu fa caure en picat les dades de l'atur a Sant Cugat

El municipi comença el nou curs amb un total de 2.787 persones sense feina

Gent amb mascareta al centre de Terrassa
Gent amb mascareta al centre de Terrassa | ACN
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:08h

Sant Cugat manté l'embranzida agafada des del mes de febrer i torna a registrar una caiguda de l'atur per setè mes consecutiu. L'agost ha fet caure prop de 150 persones de les llistes de l'atur; tres dècimes menys respecte al mes de juliol. Un comportament que també s'ha pogut observar a la resta de la comarca i del país.
 
 
 

Així doncs, continua la caiguda lliure i s'inaugura el nou curs amb 2.787 persones sense feina a la ciutat, un 6,4% de la població. Una fotografia molt diferent a fa justament un any, quan aleshores es va assolir el pic de la pandèmia en relació a l'atur amb 3.584 veïns desocupats.

Juntament amb Matadepera, són les dues localitats del Vallès Occidental -amb superfície i població considerable- que millors números presenten a l'agost, amb una taxa d'atur del 4,5% i 6,4%, respectivament. La caiguda relativa més important l'ha registrat Castellbisbal amb 26 persones menys desocupades el que suposa prop d'un 5% del total d'aturats al municipi en tan sols 30 dies.

Aquest vuitè mes de l'any, tampoc hi ha hagut ple de municipis que hagin experimentat un descens a la comarca. A Castellar del Vallès la xifra d'aturats s'ha vist incrementada en 12; a Palau-solità i Plegamans, 9; i a Rellinars i Vacarisses, un cadascun. 

Tot i això, les dues capitals, Sabadell (12,8%) i Terrassa (13,5%), han encapçalat les xifres totals amb major reducció absoluta; amb -283 i -350 aturats, respectivament. Per la seva banda, Catalunya també n'ha comptabilitzat 17.186 menys, deixant la dada completa en 391.128 catalans registrats a les llistes d'atur.