Laura Garcia, presidenta de l'oci nocturn de Sant Cugat, se suma a la vaga de fam per la reobertura del sector

La protesta s'ha materialitzat a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb la voluntat que l'executiu els "escolti"

Laura García, presidenta de l'Associació d'Oci Nocturn i Restauració
Laura García, presidenta de l'Associació d'Oci Nocturn i Restauració | Miguel Rivera
02 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:03h

Desenes de persones del sector de l'oci nocturn d'arreu del país han dit prou. Des d'ahir a la tarda, s'ha convocat una protesta indefinida a la plaça Sant Jaume per reclamar un calendari de reobertura en el context de vacunanització massiva de la població. Una vintena d'ells s'han instal·lat davant de les portes de la Generalitat amb tendes de campanya i quatre han emprès una vaga de fam. Fins que no obtinguin respostes, han alertat, no pararan.

Entre aquestes últimes persones es troba la presidenta de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Sant Cugat, Laura Garcia. En declaracions a NacióSantCugat, relata l'afartament del sector davant l'any i mig que encadenen amb les persianes abaixades i sense poder facturar. "Som l'únic sector del país tancat", exclama. Cal recordar que els ingressos del sector han caigut un 97% en l'últim any.

Garcia relata que des del mes de juliol han intentat posar-se en contacte amb l'Executiu cinc vegades; i sempre s'han acabat trobant amb la porta tancada. "Ens treuen drets fonamentals i no ens donen cap resposta", lamenta. "Només volem que se'ns escolti i se'ns faci entrega d'un calendari amb garanties jurídiques per a una reobertura segura", assenyala la portaveu santcugatenca.
 

La protesta dels empresaris de l'oci nocturn a la plaça Sant Jaume Foto: ACN



En aquest sentit, els empresaris de l'oci nocturn reclamen tornar a obrir amb un 50% de l'aforament, en l'horari habitual i amb activitat de ball a les discoteques. Tot i això, respectant les mesures sanitàries imprescindibles per un accés "controlat" i evitar la propagació de la pandèmia. Per aquest motiu, advoquen pel certificat Covid que acredita que les persones que poden entrar als establiments han passat la malaltia, tenen la pauta de vacunació completa o disposen d'un test d'antígens negatiu fet durant les dotze hores prèvies abans d'accedir al local. 

Durant els darrers dies, el sector ha rebut el suport de l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau que ha reclamat també l'obertura de l'oci nocturn abans que se celebrin les Festes de la Mercè. També s'hi ha sumat a la petició de reobertura el cos de Mossos d'Esquadra i de policies locals de diversos municipis per evitar les aglomeracions de botellots i festes al carrer.