Vídeo | L'arenga del Papa Francesc als joves de Sant Cugat: «No sigueu avorrits. Feu-la bona!»

Els joves de la parròquia del Monestir, God's Plan, han pogut saludar privadament al pontífex

Moment de la trobada del Papa Francesc amb els joves de God's Plan
Moment de la trobada del Papa Francesc amb els joves de God's Plan | Instagram
01 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:49h

Fa poques setmanes el Papa Francesc entrava a quiròfan per ser operat d'un problema de salut que va comportar-li l'extracció d'una part del còlon. Ara però, el pontífex ja s'està recuperant de l'operació i comença a reprendre el seu dia a dia habitual després d'unes jornades de repòs.

Tant és així que aquest matí, 1 de setembre, ha oficiat una catequesi al Vaticà i ha pogut trobar temps en la seva agenda per a saludar privadament a una seixantena de joves de la parròquia del Monestir de Sant Cugat capitanejats pel mossèn Àlex Serra. 
 

Tal com es pot veure en el vídeo penjat a les xarxes socials per God's Plan, el nom del grup dels joves santcugatencs, el Papa Francesc els llença un missatge encoratjador en format d'advertència: "A mi el que em rebenta, parlant clar, són els joves avorrits. Moveu-vos! Feu-la bona! I el que s'equivoqui, mala sort. S'aixeca i continua endavant. Però moveu-vos!".

En declaracions a NacióSantCugat, el jove mossèn explica emocionat com la "providència" els ha dut a conèixer de primera mà al cap de l'Església catòlica. "Ha estat tot molt rocambolesc", assegura Serra. Explica que aquest matí s'havien llevat a les sis del matí per acudir a la catequesi que el pontífex oficiava sense entrades ni saber del cert si arribarien a veure'l de prop. Després de més de dues hores de cua i missatges contradictoris sobre si finalment veurien o no al Papa, l'alegria els ha envaït quan els han confirmat que tindrien uns minuts amb el jesuïta. 

"Donar la vida per als altres"

Serra comenta que els joves s'havien embarcat fa un parell de dies en una peregrinació fins a Roma per respondre a una pregunta: "Per què tanta gent va donar la seva vida aquí?". El mossèn santcugatenc comenta que la resposta d'aquest viatge és "per a aprendre a donar la vida per als altres". Una emotiva experiència que de ben segur no oblidaran mai.