«A Sant Cugat, la seguretat no fa vacances»

"Un estiu segur" és l'article d'opinió del regidor de Seguretat Ciutadana Francesc Carol

Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Cugat.
Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Cugat. | Anna Mira
Francesc Carol
31 d'agost del 2021

Un estiu segur

L'estiu a la nostra ciutat es caracteritza per tenir una ciutat gairebé deserta, sobretot durant l'agost. La majoria dels nostres conciutadans deixen Sant Cugat per gaudir de les seves merescudes vacances. Això fa que alguns serveis de la ciutat es vegin reduïts. Aquest no és el cas de la seguretat.

L'estiu, al contrari dl que pugui pensar algú, no és un moment per abaixar la guàrdia en seguretat, ni pel que fa a la Policia ni a Protecció Civil. El descens temporal de població fa que les necessitats de seguretat es vegin augmentades. Els habitatges buits a causa del fet que els seus inquilins són de vacances, fan augmentar les possibilitats de robatoris a interiors de domicili. Les altes temperatures i la manca de pluges disparen el risc d'incendis, que en una ciutat com la nostra, amb un 40% de zona boscosa, es converteix en un problema greu. També les bones temperatures promouen que els nostres joves surtin més a les nits per fer botellots, amb el consegüent augment de possibles actes vandàlics. En definitiva, una varietat de problemes que demanen una cobertura de seguretat especifica per aquests mesos.

Des del govern de l'Ajuntament de Sant Cugat hem optat, des de l'inici de la legislatura, per adaptar els serveis de la Policia Local i de Protecció Civil a aquests mesos d'estiu. Així hem incrementat les patrulles i serveis de vigilància en els districtes més susceptibles de robatoris a domicilis.

També hem destinat Protecció Civil (tant tècnics com auxiliars com voluntaris) a vigilar les zones verdes i el bosc de Collserola en prevenció d'incendis, una tasca combinada amb els nostres voluntaris de l'Associació de Defensa Forestal (A.D.F.) de Sant Cugat, creant d'aquesta manera una xarxa preventiva de control dels nostres boscos. Un patrullatge, que en els dies d'onada de calor i amb la limitació de les activitats a zona forestal, s'ha vist reforçat amb una patrulla de policia local que ajudava en aquest seguiment i sancionava, si era el cas.

I respecte als botellots i al compliment de les mesures encara vigents contra la Covid, les nits han vist reforçades la presència policial amb més patrulles i cotxes, per poder actuar en els llocs de més concentració de joves i alcohol.

En definitiva, tot un plantejament de reforçament de la seguretat, en totes les seves accepcions, durant l'estiu a la nostra ciutat. Per què a Sant Cugat, la seguretat no fa vacances.

Seguim...

Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana (ERC)