Recorda l’obra de Josep Grau-Garriga pel desè aniversari de la seva mort

La sala capitular del Monestir acollirà aquest diumenge una visita guiada on s’exposaran tapissos de gran format de l’artista santcugatenc

Exposició 'Vermells' de Josep Grau-Garriga
Exposició 'Vermells' de Josep Grau-Garriga | Lali Puig
M.R.
27 d'agost del 2021
La Galeria d’Art Canals organitza una visita guiada a la sala capitular del Monestir de Sant Cugat aquest diumenge 29 d’agost a les 12 hores, on es mostrarà una instal·lació de tapissos de gran format de l’artista santcugatenc Josep Grau-Garriga pel dia del desè aniversari de la seva mort. La visita és d’entrada lliure i s’emmarca dins de l’exposició Vell estendard d'aquí, que romandrà al Claustre del Monestir fins al 10 d’octubre.

Aquesta no és l’única mostra de Grau-Garriga al municipi, la mateixa Galeria Canals exposa, des del passat juliol i fins al 30 de setembre, una compilació de pintures i dibuixos poc coneguts de l’artista.

Per altra banda, el Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, a Cal Quitèria, recull una mostra de peces en tons vermells, un element fonamental en la seva obra, que es distingeixen en tres categories segons l’ús que fa l’artista del color: el sanguini, l’espacial i el polític.

Josep Grau-Garriga va morir a Maine i Loira (França) el 29 d’agost de 2011 va morir a Maine i Loira (França). Autor reconegut mundialment per la seva visió i renovació artística del tapís a través de l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat, a la Casa Aymat, on es manté gran part de la seva obra, així com en el Museu d’Art Contemporani de Barcelona.