Energia

Endesa millora el servei elèctric de Sant Cugat a gairebé 29.000 clients

Els treballs de reforma d’una subestació elèctrica aportaran a la instal·lació més capacitat, autonomia i fiabilitat

per M.R., Sant Cugat, Catalunya | 26 d'agost de 2021 a les 13:45 |
Imatge d'una subestació elèctrica de la companyia | Endesa
Endesa ha finalitzat recentment les obres de reforma i millora tecnològica de la subestació elèctrica de la via Augusta, a Sant Cugat. L’objectiu dels treballs són incrementar la seguretat i la qualitat del subministrament d’energia a més de 29.000 clients, principalment repartits al municipi, però també de Cerdanyola, Rubí i, en menor mesura, a Sant Quirze del Vallès.

L’actuació, que suposat una inversió per a la companyia elèctrica de gairebé 20.500 euros, ha requerit la substitució de dues bateries de 125 volts per dos mòduls més potents i moderns de 105 Ah (Ampers hora per mòdul). D’aquesta manera, es milloren els serveis auxiliars de la instal·lació com els sistemes d’interrupció d’energia o els de telecontrol i proteccions, indispensables per a la seguretat de la infraestructura.


Amb els nou mòduls, la subestació de Sant Cugat ara té una potència total de 120 megavoltiamperis (MVA), una unitat de mesura que s’utilitza en grans instal·lacions generadores d’energia elèctrica, repartits en dos transformadors de 60 MVA cadascun. Aquest augment de la potència suposarà una millora substancial en l’autonomia i la fiabilitat del servei als clients de les tres poblacions.

 

Participació